Karty pro play-off jsou rozdány, v předkole se utkají Zlín s Třincem a Chomutov s Brnem

Padesátým druhým kolem skončila základní část hokejové extraligy. Rozhodlo se o dvojicích pro předkolo vyřazovací části. O čtvrtfinále se utkají Zlín s Třincem a Chomutov s Brnem. Známy už jsou také dvě čtvrtfinálové dvojice. Třetí Hradec vyzve Mladou Boleslav, čtvrtá Plzeň se chystá na Olomouc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 52. kola extraligy mezi brněnskou Kometou a Zlínem. Zleva zlínský Jiří Ondráček Jozef Kováčik z Brna

Utkání 52. kola extraligy mezi brněnskou Kometou a Zlínem. Zleva zlínský Jiří Ondráček Jozef Kováčik z Brna | Zdroj: ČTK

Hokejisté Hradce Králové v závěrečném kole základní části porazili ve východočeském derby Pardubice 4:1 a čtvrtfinále play-off začnou doma. Jejich soupeřem bude šestá Mladá Boleslav, která prohrála na Spartě 4:6.

Druhou jistou dvojici tvoří čtvrtá Plzeň a pátá Olomouc. Západočeši zdolali Chomutov 3:1, Olomouc zvítězila v Třinci 2:0. Ve zbývajících zápasech Brno podlehlo Zlínu 2:4, Liberec porazil Karlovy Vary 6:2 a Litvínov Vítkovice 2:1 v prodloužení.

Vítěz základní části Liberec a druhá Sparta budou čekat na úspěšné týmy z předkola. Boj o dvě volná místa ve čtvrtfinále začne v pondělí 7. března.

Pořadí hokejové extraligy po základní části:
1. Bílí Tygři Liberec (118 bodů)
2. HC Sparta Praha (110)
3. Mountfield HK (88)
4. HC Škoda Plzeň (87)
5. HC Olomouc (85)
6. BK Mladá Boleslav (83)
7. PSG Zlín (81)
8. Piráti Chomutov (78)
9. HC Kometa Brno (69)
10. HC Oceláři Třinec (68)
11. HC Vítkovice Steel (66)
12. HC Dynamo Pardubice (57)
13. HC VERVA Litvínov (55)
14. HC Energie Karlovy Vary (47)

Čtvrtfinále odstartuje 14. března

Předkolo hrané na tři vítězné duely skončí nejdříve ve čtvrtek 10. března nebo nejpozději o tři dny později v neděli. Čtvrtfinále, od kterého se hraje už na čtyři vítězné duely, odstartuje v pondělí 14. března a vyvrcholí nejpozději v neděli 27. března.

Semifinále startuje 29. března a o finalistech se rozhodne nejpozději v pondělí 11. dubna. Boj o titul začne ve čtvrtek 14. dubna a nový šampion bude korunován nejdříve v úterý 19. dubna a nejpozději týden nato.

Skupina o 11. až 14. místo, kam se započítávají výsledky ze základní části, začne v úterý 8. března. Zahrají si v ní Vítkovice, Pardubice, Litvínov a Karlovy Vary. O dvou účastnících baráže o extraligu bude jasno nejpozději po posledním šestém kole v pátek 25. března.

Baráž na 12 kol pro týmy ze 13. a 14. místa a dva nejlepší celky první ligy o dvě místa v příštím ročníku nejvyšší soutěže startuje v úterý 29. března a skončí v neděli 24. dubna.

ČTK, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme