Kaše v NHL překonal Mrázka, Voráčkovy góly nestačily, Jágr předskočil Coffeyho

Český reprezentant Jakub Voráček byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu mezi Philadelphií a New York Rangers, jeho dva góly ale pouze zmírnily sedmou porážku Flyers z posledních osmi zápasů. Lépe si vedl Anaheim, který porazil Detroit 2:0 díky brance a asistenci Ondřeje Kašeho. Jaromír Jágr asistoval u jediného gólu Floridy při porážce 1:4 od Winnipegu, v historickém počtu přihrávek předstihl Paula Coffeyho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček

Jakub Voráček | Zdroj: Reuters

Voráček se vrátil do elitní desítky kanadského bodování soutěže, ze které vypadl, protože předchozí čtyři utkání vyšel naprázdno a neskóroval téměř měsíc. I v utkání s Rangers to dlouho nevypadalo, že by český útočník vybočil ze stínu posledních dní. Gólově se prosadil až v 53. a 58. minutě, kdy snižoval na 1:3 a 2:4.

V prvním případě měl Voráček štěstí, protože se v přesilové hře odrazila jeho přihrávka od brusle kapitána Rangers Ryana McDonagha do branky. Při druhé trefě ukázal český hráč, jak tvrdou má střelu a pořádnou ranou z pravé strany překonal Henrika Lundqvista podruhé. I hosté měli v utkání dvougólové střelce - Kevina Hayese a Michaela Grabnera.

Do branky Detroitu se vrátil Petr Mrázek a v souboji v Anaheimu si připsal 19 zákroků proti 21 střelám Ducks. V domácím dresu zářil Ondřej Kaše, který na první branku přihrál a tu druhou, svou třetí v sezoně, vstřelil ve třetí třetině sám. Byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Jediná gólová akce Floridy začala u Aarona Ekblada, který na obranné modré čáře zachytil nahození Bena Chiarota, puk poslal Jágrovi, který lehkým kontaktem přistrčil puk do jízdy Gregu McKeggovi. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan rychlý protiútok zakončil přesnou střelou k tyči a snížil na 1:2.

Další drama ale odvrátila elitní útočná formace Jets, jejíž všichni tři členové Patrik Laine, Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers v utkání skórovali.

NHL:Florida - Winnipeg 1:4, Dallas - Montreal 3:4 v prodl., Philadelphia - NY Rangers 2:5, Anaheim - Detroit 2:0, Vancouver - Arizona 3:0, Calgary - Colorado 4:1.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme