Kauza údajně neplatných hokejových registrací se dočká rozuzlení

Přijdou hokejové týmy Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna o body nebo nikoli? To je otázka, na kterou přinese odpověď dnešní poledne. Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc totiž vynese verdikt v kauze podle svazu neplatných registrací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc | Foto: Vilém Janouš

Trojici týmů hrozí odebrání bodů nebo kontumace zápasů v nichž bez potřebné registrace nastoupili Přikryl a Frolo v případě Plzně, Marušák a Divíšek v Mladé Boleslavi a Kotrla za Kladno.

Plzeň a Mladá Boleslav se na rozdíl od Kladna brání, že nepochybily a tudíž není důvod pro jejich potrestání. Nicméně kvůli kauze skončil ve své funkci ředitel HC Plzeň 1929 Jaromír Zavoral.

Západočechům přitom hrozí odečet devatenácti a Mladé Boleslavi dvaadvaceti bodů. Boleslavské výkony ale tato kauza, zdá se, nepoznamenala. V posledních zápasech porazili Karlovy Vary 9:5 a Liberec 6:0.

„Upřímně řečeno se tím snažíme nezatěžovat, už s tím teď nic neuděláme. Určitě je to zlé, ale můžu dělat jen to, že budu hrát co nejléme, abychom získávali body a uvidíme, jaký bude rozsudek,“ uvedl k celé záležitosti gólman Michal Valent.

Ať bude výsledek jakýkoli, nemůže kauza negativně ovlivnit prestiž českého hokeje ve světě?

„Vážně negativně určitě ne. Spoustu věcí se přihodí i v jiných soutěžích a toto je ryze záležitost naší extraligy," domnívá se prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Ctibor Jech.

Jenže nabízí se ještě další otázka. Nepoklesne zájem fanoušků o nejvyšší domácí soutěž? Toho se ale Jech vůbec nebojí.

Už během dopoledne Stanislav Šulc s verdiktem seznámí dotčené kluby. S úderem dvanácté hodiny pak oficiálně vše oznámí na tiskové konferenci.

Pavel Petr, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme