Kdo povede po 16. kole v hokejové extralize?

Liberečtí hokejisté včera po téměř dvouletém půstu porazili Vítkovice a kromě jiného tak vybídli vítkovické pronásledovatele, aby v pátečních zápasech šestnáctého kola Tipsport extraligy zaútočili na první místo. Týká se to především hráčů Českých Budějovic, jejichž soupeřem bude Slávia, ale na Vítkovice mohou bodově dotáhnout i Třinec a Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Zatímco Kometa Brno má namířeno do Litvínova, třinečtí Oceláři se chystají na duel s Mladou Boleslaví, poprvé vedenou trenérem Milošem Holaněm. Už před rokem si vyzkoušel ve Spartě, jaké je přijít v rozjeté soutěži k týmu, který se pohybuje v suterénu tabulky a nechtěně útočí na nervy svých fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka o hokejové extralize

„Nejdůležitější je pokora a důvěra. Mužstvo sílu má, jsme teprve na začátku cesty. Je trochu cítit tlak nervozity, ale věřím, že kluci se naladí na vlnu a budou sbírat body,“ je přesvědčen Holaň.

Pardubický kapitán Petr Koukal spolu se svými spoluhráči pár týdnů marně hledal návod na střílení gólů. Koukal věří, že úterní hokejové probuzení Východočechů, na které tak krutě doplatil Třinec, bylo poukázkou na další brankové hody, třeba i v dnešním utkání v Karlových Varech.

Koukal: Devět branek ještě nic neznamená

„Doufám, že navážeme na výkony, které jsme hráli venku, a dokážeme ve Varech nějaký ten bod urvat. Nemůžeme čekat, že když jsme dali najednou devět gólů, tak nám to tam teď bude pořád padat. Určitě nám to pomůže psychicky, ale nechci říkat, že najednou vše půjde,“ říká trenér Pardubic.

Úterního představení Pardubic si nemohl nevšimnout karlovarský trenér Antonín Stavjaňa. Ale i tak se snaží přemýšlet ani ne tak o soupeři, ale hlavně o tom, co očekává od svého týmu. „Pro nás je důležité, abychom se chytili doma a aby byli diváci spokojení,“ myslí si.

O taktice pro nejbližší utkání ovšem každý trenér pomlčí. Jisté je tedy pouze to, že nebude zlomyslně navádět vlastní hráče, aby co nejvíc chybovali v obraně a aby šetřili soupeřova brankáře. Nakonec o to zajímavější ale může být po devatenácté hodině poslech pořadu S mikrofonem za hokejem, ve kterém se dostane také na zápasy Zlín – Kladno a Sparta – Plzeň.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme