Kempný se před SP zalekl rozhovoru v angličtině, výkony si řekl o angažmá v NHL

Na cestu do nejlepší ligy světa čekají většinou hokejisté roky. Michal Kempný jde do NHL „až" ve 26 letech. Cesta z extraligy nejen do NHL, stejně jako nyní ta na Světový pohár, mu trvala nakonec ale jen necelé dva roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný

Michal Kempný | Zdroj: Reuters

„Čas strašně letí. V Brně jsem hrál naposledy před dvěma lety. Byly to krásné roky. Vloni jsem byl v Omsku a teď už je to zase jinak,“ vzpomíná Michal Kempný na rychlý vzestup v kariéře.

Před novou sezonou totiž podepsal kontrakt do NHL a bude bojovat o místo v sestavě Chicaga. Ještě předtím čeká rodáka z Hodonína start na Světovém poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve 26 letech bude Michal Kempný oporou české obrany na SP, jeho kariéra nabrala obrátky v posledních letech

„Doufám, že jsem furt stejný, ale hokejově se snad zvedám. Každá sezona mi nějak pomohla, může to vypadat, že vzestup je obrovský, ale snažím se na sobě každý rok pracovat a jít nahoru,“ prozrazuje.

Ve dvaceti letech, kdy mnozí jeho soupeři na Světovém poháru už patří mezi hvězdy NHL, hostoval Kempný z Brna do první ligy do Havlíčkova Brodu. Teď je elitnímu českému obránci šestadvacet a svůj raketový vzestup si v hlavě dokáže srovnat.

„Od rodičů mám dobou výchovu, tak se snažím zůstat nohama na zemi. Poslední dobou se okolo mě začala motat média a tak, ale beru to jako součást mé práce. Snažím se s tím srůst a nevnímat to,“ říká obránce, který po SP nastoupí k týmu Blackhawks.

Sám si na Světovém poháru zahrál, teď týmu pomáhá. Důležitá bude soudržnost, ví Ručinský

Číst článek

V Torontu byl před startem turnaje takzvaný Media Day, den pro novináře, kam přišli postupně všichni hráči. A Kempný se ne a ne usmát.

„Jsem trošku zaražený, protože angličtina není z mé strany dobrá. Američtí novináři ze mě chtěli dostat rozhovor, tak jsem z toho nesvůj. Ale jinak jsem veselý člověk,“ dušuje se Michal Kempný.

Světový pohár začne zítra zápasem Spojených států s Výběrem Evropy, prý usměvavý Kempný nastoupí za český tým proti domácí Kanadě v noci ze soboty na neděli českého času.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme