Kladno má novou hvězdu. David Stach táhne Rytíře vstříc extralize

Hokejisté Kladna porazili v 9. kole WSM ligy Šumperk 3:0 a přiblížili se čelu tabulky. Aktuálně patří Rytířům třetí příčka a jsou jen dva body za vedoucí Slavií. Největší hvězdou Středočechů je David Stach, který zaznamenal už 12 bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Stach (v modrém) nasbíral během 9 zápasů už 12 bodů

David Stach (v modrém) nasbíral během 9 zápasů už 12 bodů | Foto: Tomáš Kostečka

„Jsem strašně rád, že jsme takhle vysoko. Před sezonou jsme byli docela podceňovaní a myslím, že dokazujeme, že nejsme o nic horší než vloni. Po devíti kolech můžeme být spokojení,“ hodnotí úvod sezony David Stach.

Právě kvůli tomu, co předvádí na ledě nejproduktivnější hráč Rytířů, se vyplatí chodit na Kladně na hokej. David Stach táhne svým výkonem tým za cennými body a předsezonní prognózy, že právě on bude lídrem, se bezezbytku naplňují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výrazných výkonů Davida Stacha v dresu kladenských Rytířů si všiml i reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Zatím hraje výborně. Máme strašné problémy s koncovkou. Na všech bodech nebo gólech se Áda Stach podílí,“ vyzdvihuje svého svěřence trenér David Čermák.

V devíti zápasech nasbíral 23letý útočník už 12 kanadských bodů za čtyři góly a osm asistencí. Třeba ta na první včerejší gól byla lahůdková, když najel před gólmana Šumperku, naznačil kličku a předložil kotouč před odkrytou branku pohodlně skórujícímu Bílkovi.

„Vloni byl na začátku zraněný, takže to měl těžší. Nastoupil po zranění a hned bodoval. Už vloni hrál výborně a letos je ještě o kousek lepší. S Víťou a Ruďákem (spoluhráči Bílkem a Rudovským, pozn. red.) jim to sedí a jsou hodně vytěžovaní,“ nabízí vysvětlení Tomáš Pitule, hráč, který jako jediný zatím v průběhu sezony posílil tým Kladna.

 
9. kolo WSM ligy: Rytíři Kladno - Salith Šumperk 3:0

Sestřih 9. kola WSM ligy: Rytíři Kladno - Salith Šumperk 3:0

Posted by Rytíři Kladno on 30. září 2015

Samotný David Stach si ale nepřipouští, že by pouze na jeho výkonech stála hra Rytířů, ale nespokojený zatím určitě není. „Dostávám hodně prostoru, takže kdybych body nedělal, bylo by něco špatně.“

„Vždycky se ode mě čekaly góly a nahrávky. Nikdy jsem nebyl bourač, čeká se ode mě tvoření hry a zatím se to daří. Doufám, že to tak půjde i dál,“ věří na startu nové sezony David Stach.

 

Áda Stach v plné parádě :-)

Posted by Rytíři Kladno on 27. září 2015

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme