Kluci jsou připraveni odevzdat všechno, ujišťuje Špaček před zápasem s USA

Když čeští hokejisté slezli z ledu po zápase proti evropskému týmu, věděli, že šanci na semifinále Světového poháru už vlastně nemají. Od té doby do posledního zápasu ve skupině proti Spojeným státům uplynou více než dva dny. A to je při takovém zklamání dlouho. Asistent trenéra Jandače Jaroslav Špaček přesto doufá, že Češi utkání se Spojenými státy zvládnou. A třeba Jakub Voráček je na podobné pauzy zvyklý z dresu Philadelphie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Špaček, asistent trenéra hokejové reprezentace

Jaroslav Špaček, asistent trenéra hokejové reprezentace | Foto: Štěpán Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

„Je těžké čekat, možná by bylo lepší hrát už druhý den, aby to bylo co nejrychleji za námi. Ale čekat skoro tři dny na zápas je ohromně těžké na psychiku. Ale ti kluci to zvládnou a myslím si, že budou v pohodě. Měli jsme malý mítink a všichni jsou připraveni odevzdat všechno a odejít z turnaje se vztyčenou hlavou. Ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme,“ říká asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Proti Evropě hráli Češi utkání odpoledne kanadského času, po dvou dnech bez zápasového tempa pak nastoupí pro změnu večer. Na druhou stranu byl čas si vše srovnat v hlavách.

„Je určitě těžké takový zápas nechat za sebou nebo i o tom nemluvit, protože to všude vidí a čtou, určitě mají zprávy z domova,“ uvažuje Špaček.

Největší rozdíl je v kvalitě soupeře, přemítá Červenka o důvodech vyřazení

Číst článek

V posledním duelu ve skupině nakonec půjde o to, kdo v ní bude třetí. Spojené státy jsou na rozdíl od české party bez bodu a jejich zápasová pauza je o den kratší. Když si ale odmyslíme české zklamání a vezmeme v potaz jen hokejovou stránku, není skoro třídenní přestávka zas tak dlouhá.

„V NHL se někdy stává, že dostaneš i pět šest dní volna. Stalo se nám to párkrát na začátku sezóny ve Philadelphii, že najednou máš pět dní volno. A to je díra. Tři dny dostaneš většinou volno po zápase, pak trénuješ, pak máš zápas. Takže to není zas tak hrozné,“ říká útočník Jakub Voráček. Vtahy v týmu si pochvaluje.

Jakub Voráček | Foto: ČRo

„Ti kluci jsou fajn. Škoda, že už to ve čtvrtek končí, ale jak jsme hráli, tak jsme si to udělali. Bohužel jsme nikoho nepřekvapili a jedeme domů s prázdnou,“ konstatuje Voráček.

S prázdnou odjet čeští hokejisté nemusejí, pokud v posledním zápase skupiny dokáží porazit Spojené státy. Definitivně jasno bude v noci ze čtvrtka na pátek středoevropského času.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme