Kluci splnili plán, chválí dvacítku trenér Petr. Na odpočinek mají hokejisté jen pár hodin

Ve třech přípravných zápasech měli celkové skóre 0:17, na úvod MS hokejových dvacítek ale čeští mladíci zabrali. Na úřadující mistry světa z Finska se skvěle připravili a díky dvěma tečím zvítězili 2:1. Na odpočinek mají jen několik hodin, už v úterý večer českého času je čeká utkání se Švýcarskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejové dvacítky po vítězné brance

Radost hokejové dvacítky po vítězné brance | Zdroj: ČTK

„Kluci splnili plán, na Finy jsme se připravovali dlouhodobě. Místy to mohlo působit, že jsme hráli pasivněji, ale opravdu víme o jejich rychlém přechodu modrého pásma útočné modré čáry. To jsou zbraně, ze kterých nám vždycky dávali branky, speciálně tenhle ročník s tím má obrovské zkušenosti,“ chválí hokejovou dvacítku trenér Jakub Petr.

Druhým klíčem k vítězství bylo, že se čeští mladíci nenechali příliš vylučovat. Za celý zápas hráli pouze jedno oslabení a nepustili úřadující mistry světa do smrtících přesilovek.

Čeští juniorští hokejisté začali MS překvapivou výhru. Úřadující mistry světa z Finska porazili 2:1

Číst článek

Do utkání vstoupili velmi dobře, už v 5. minutě se dostali do vedení, když si Krenželokovu střelu srazil finský bek do vlastní branky. Pak sice Finové sice rychle vyrovnali, ale v předposlední minutě zápasu tečoval Špačkovu střelu znovu finský obránce mimo dosah vlastního gólmana.

„Uvolnila se mi cesta a Adam Musil parádně trefil před bránou. Snažil jsem se trefovat místa, kde gólman nevidí,“ popisoval vítěznou branku útočník Red Deer Rebels z kanadské WHL.

„Řekli jsme si, že od nás nikdo nic nečeká, že naopak můžeme překvapit. Vycházeli jsme z dobré obrany a hráli jsme jako jeden tým, to rozhodlo,“ těšilo Špačka.

Češi neměli čas na oslavy. Už od dnešních 19 hodin českého času hraje národní tým znovu, tentokrát proti Švýcarsku. „Dneska si to do desíti můžeme užit, ale časně ráno máme brunch, poradu a jdeme na zápas,“ má naplánovaný program Jakub Petr.

„Něco podobného se tomuhle ročníku stalo na ‚osmnáctkách‘. Úvodní duel jsme prohráli s Finskem 1:6 a druhý den jsme hráli s Lotyšskem zápas o všechno. Nemělo by nás to překvapit, věděli jsme o tom dlouho a s tímhle výsledkem v zádech by se nám do zápasu mohlo vstupovat líp,“ věří trenér.

Pokud by český tým potvrdil roli mírného favorita a Švýcarsko porazil, hodně by se přiblížil splnění prvního cíle - už by si prakticky zajistil postup do čtvrtfinále, protože do něj se z pětičlenné skupiny nedostane pouze nejhorší tým.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme