Kluky jsem osobně neznal, přiznal po schůzce s hráči z NHL trenér Vůjtek

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek se poprvé sešel s hráči z NHL, se kterými do budoucna počítá do národního týmu. Mezi partou hráčů byl ale jen jeden, kterého trénoval. Některé viděl kouč národního týmu poprvé v životě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Vůjtek se společně s realizačním týmem sešel s hráči z NHL

Trenér Vladimír Vůjtek se společně s realizačním týmem sešel s hráči z NHL | Zdroj: ČTK

„Přiznám se, že jsem kluky osobně neznal. Deset let jsem nebyl v Česku a jsem rád, že se jich zúčastnilo tolik,“ byl potěšený trenér Vůjtek.

„Hráčům jsme nastínili program, jak na mistrovství světa, tak při Světovém poháru,“ vysvětluje Vladimír Vůjtek účel schůzky v Praze na Pankráci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Vůjtek se sešel s hráči z NHL, aby je osobně poznal a nastínil jim program mistrovství světa a Světového poháru

Tam hokejisty přivítal u několikachodového oběda, během kterého byl čas třeba i na vzpomínky. Před dvaceti lety měl totiž Vladimír Vůjtek v kádru Partika Eliáše.

„Pamatuju si to přesně, protože se zranil tři nebo čtyři dny před mistrovstvím světa a potom na šampionát nejel,“ vypráví Vůjtek.

Eliáš se nakonec na mistrovství světa do Švédska skutečně nepodíval. Od té doby uběhlo 20 let a Eliáš má jednu z dalších možností, jak si znovu zahrát za reprezentaci.

„Tak je to jedno, Jarda Jágr končí tři roky a vždycky se objeví a vždycky zahraje. U těchto hráčů nikdy nevíš, jak jim vyjde sezona. Třeba chytí fazónu a pak je škoda ho nevzít,“ směje se Vůjtek dlouhověkosti českých hokejistů.

Eliášovi bude v době konání příštího šampionátu v Rusku 40 let a logicky tak byl na srazu mezi hráči jako Hertl nebo Gudas nejstarší.

„V této roli jsem čím dál častěji. Je to v pohodě, seděl jsem na straně s mladými kluky a bylo to fajn,“ těší útočníka New Jersey a květnu možná i reprezentanta Patrika Eliáše.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme