Köhler dostal za faul na Výborného stop na čtyři zápasy, Urban za následné seknutí na dva

V play-off hokejové extraligy muselo vedení soutěže řešit problém hned během prvního hracího dne čtvrtfinále. Faul královéhradeckého Bedřicha Köhlera odnesl kapitán Mladé Boleslavi David Výborný zraněným kolenem a jeho další start je v nedohledu. Disciplinární komise potrestala Köhlera stopem na čtyři zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný útočník Boleslavi David Výborný opuští ledovou plochu

Zraněný útočník Boleslavi David Výborný opuští ledovou plochu | Zdroj: ČTK

Bedřich Köhler fauloval Davida Výborného ve 27. minutě zápasu. Při mladoboleslavské přesilovce zasáhl kolenem ze strany koleno Výborného. Zákrokem se ve zkráceném řízení zabýval předseda disciplinární komise ELH Karel Holý, který Köhlerovi uložil trest zastavení činnosti na čtyři soutěžní utkání nepodmíněně.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím vystřelil kotouč. Hráč před střetem náhle změnil směr jízdy, nejspíš s cílem zasáhnout protihráče tělem. Přitom se však dopustil prokazatelného aktivního pohybu kolenem a zasáhl levou nohu protihráče, aniž by ho současně zasáhl tělem,“ uvedl Holý v odůvodnění verdiktu.

Zákrok byl navíc podle něj veden v situaci, kdy se mohl útočník Mladé Boleslavi jen těžko bránit. Bylo to těsně po střele a Výborný stál bokem k soupeři. Köhler byl v prvním čtvrtfinále vyloučen na pět minut a do konce zápasu.

Trest během prvního čtvrtfinále ale dostal i mladoboleslavský Tomáš Urban, který mstil Výborného. Sekl Köhlera hokejkou zezadu do nechráněných míst. Vzhledem k tomu, že to bylo úmyslně a s hokejkou v obou rukou, má Urban také stopku, ale jen na dva zápasy.

Zatímco Hradec nebude mít k dispozici bodově nevýrazného Köhlera, Mladá Boleslav ztratila nejproduktivnější hráče týmu Urbana a hlavně tahouna Davida Výborného.

Pro další vývoj série je ale také podstatné, jak je na tom David Výborný. A to nevypadá dobře, mluví se nejen o předčasném konci sezony, ale i kariéry. Více o tom řekl po zápase trenér Mladé Boleslavi a jeho otec František Výborný.

„Myslíme si, že rezonance že potvrdí totálně přetrhané nebo natržené kolenní vazy. Takže pak to ke hře letos už určitě nebude. Avizoval, že je to už jeho poslední play-off, takže mě to mrzí jako trenéra i jako tátu po té kariéře, kterou David absolvoval 25 let,“ konstatoval.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme