Kometa chce splnit sen fanoušků. Za Lužánkami pokračuje v jejich práci

Plochodrážní areál v Pardubicích-Svítkově hostil zatím jediný zápas v Česku pod širým nebem. Na utkání domácích proti Kometě Brno přišlo v lednu 2011 přes 17 tisíc diváků. Teď chce Kometa zorganizovat další zápas mimo halu a od magistrátu Brna už dostala povolení zahájit práce v areálu bývalého stadionu Za Lužánkami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prostor bývalého zimního stadionu Za Lužánkami se chystá na zápas pod širým nebem

Prostor bývalého zimního stadionu Za Lužánkami se chystá na zápas pod širým nebem | Foto: Kometa Brno

„Pokud se tu v lednu podaří hokejové utkání, byla by to obrovská reklama pro Brno i celou republiku. Pokud se povede to uspořádat na místě, kde není voda ani elektřina, všichni na sebe můžeme být pyšní. Byl by to další důkaz, že by sem lidé rádi chodili na fotbal i na hokej,“ ví Petr Švancara.

Na jeho rozlučku s kariérou přišlo v červnu Za Lužánky přes 25 tisíc diváků. Bývalý fotbalista už tehdy hlásal, že aby symbol brněnského sportu začal znovu žít, musí zápasy hostit pravidelně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o dění Za Lužánkami zjistil reportér ČRo Martin Charvát

Teď se snaží za Lužánky vrátit hokejová Kometa. Brněnský magistrát už zapůjčil klubu pozemky, na kterých dříve stával zimní stadion Za Lužánkami, kde Kometa získala svých 11 československých titulů, a začala s montáží mobilních tribun.

„Je to první krok, aby se tam mohl splnit fanouškovský sen – utkání pod širým nebem. V tuto chvíli stroje a dělníci navazují na dění, které tam započali fanoušci a členové sdružení Hokej patří Za Lužánky,“ říká mluvčí Komety Michal Chylík s tím, že konkrétní bude klub možná v příštím týdnu.

Utkání pod širým nebem připadají obvykle na začátek ledna, kdy Brno čeká asi ten nejlákavější zápas - tedy duel s pražskou Spartou. Ale nemusí jít jen o jedno střetnutí, protože pouze pár dní předtím hostí Kometa dalšího zvučného soupeře - Plzeň.

Divácký rekord ze Svítkova, kde se před čtyřmi lety hrál zápas Pardubic právě s Kometou, padnout může už jen proto, že hokejová Kometa má často vyprodáno a na zmíněnou Švancarovu rozlučku se diváci na zpřístupněnou část stadionu Za Lužánkami ani nevešli.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme