Kometa má mečbol, páté semifinále v Hradci vyhrála 3:1

Třetí bod v semifinálové sérii hokejové extaligy mezi Hradcem Králové a Brnem získala hostující Kometa. Jihomoravané díky dvěma brankám a asistenci Jakuba Krejčíka zvítězili v pátém zápase 3:1 a v sobotu na vlastním ledě mohou znovu po třech letech slavit postup do finále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa vede v semifinálové sérii 3:2 na zápasy

Kometa vede v semifinálové sérii 3:2 na zápasy | Zdroj: ČTK

Do první výraznější šance se dostal v 7. minutě domácí Jarůšek, brankáře Čiliaka však nepřekonal. Při vyloučení Vojtěcha Němce mohl otevřít skóre Knotek, ani on se však v koncovce neprosadil.

Do vedení se tak dostali hosté. K již vyloučenému Vydarenému přisedl na trestnou lavici za zdržování hry Dietz a Brno 76 sekund dlouhou přesilovku pět na tři využilo. Příležitost Zohorny ještě Rybár zlikvidoval, Krejčík už mu ale tvrdou střelou nedal šanci zasáhnout.

Při pokračující klasické výhodě mohl přidat druhý gól Erat, Rybár byl ale připraven. Následně si přesilovku zahráli domácí a kapitán Bednář připravil vyrovnání Knotkovi. Čiliak inkasoval po 164 minutách hry. V předešlých dvou duelech udržel čisté konto včetně minulé porážky po nájezdech.

Začátek druhé třetiny patřil Kometě a jen zásluhou Rybára to bylo dlouho nerozhodně. Postupně si poradil se šancemi Malleta, Erata i Ondřeje Němce. Mountfield následně srovnal krok, Bednář ani Picard však v koncovce také neuspěli. Ujal se až pokus Krejčíka ve 36. minutě, který se od modré čáry trefil pod horní tyč.

Východočeši mohli vyrovnat v početních výhodách v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Čiliaka však překonat nedokázali, neujala se ani šance Jarůška v 51. minutě. Obětavě a takticky hrající hosté nakonec těsné vedení ubránili a při závěrečné dlouhé power play Hradce se prosadili potřetí.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. T. Knotek (Jaroslav Bednář) - 11. Krejčík (O. Němec, H. Zohorna), 36. Krejčík (Kováčik), 60. Vondráček (Krejčík). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6730. Stav série: 2:3.

ČTK, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme