Kometa odvrátila chomutovský mečbol, Zlín uspěl v Třinci díky hattricku Holíka

Po jednodenní pauze pokračovalo v Brně a Třinci předkolo hokejového play off třetími zápasy. Kometa odmítla hrozící konec sezony vítězstvím 3:2. Duel v Třinci šel do prodloužení. Domácí Oceláři podlehli Zlínu 2:3, přičemž všechny tři branky Ševců obstaral Petr Holík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sezona pro brněnskou Kometu ještě nekončí. Ve třetím zápase předkola play off porazila Chomutov a v pátek může vyrovnat stav série na 2:2

Sezona pro brněnskou Kometu ještě nekončí. Ve třetím zápase předkola play off porazila Chomutov a v pátek může vyrovnat stav série na 2:2 | Zdroj: ČTK

Chomutov jel na led Komety po dvou domácích vítězstvích bojovat o postup do čtvrtfinále.

První třetina sice skončila bez branek, jenže Piráti se na startu té druhé dostali už po 57 vteřinách do vedení.

Marek Tomica při rychlém protiútoku poslal kotouč před bránu na osamoceného Marka Račuka, který přesnou střelou z první překonal Marka Čiliaka.

Zanedlouho ovšem bylo srovnáno. Chomutovský Jan Rutta zastavil Leoše Čermáka ve vyložené příležitosti a sám faulovaný Čermák bekhendovým blafákem vyzrál při trestném střílení na gólmana Roberta Kristana.

Kometa, které hrozilo, že pro ni ve čtvrtek sezona skončí, ve třetí třetině na nic nečekala a hned zkraje využila přesilovku pět na tři. Nejprve se prosadil Hynek Zohorna a na 3:1 pro brněnský celek zvyšoval Rastislav Špirko.

Chomutovský David Kaše sice v přesilovce ještě snížil, ale Brno už si vítězství 3:2 pohlídalo a v sérii snížilo manko na 1:2.

Holík sestřelil Třinec hattrickem

V Třinci bylo jasné, že fanoušci do Werk Areny zavítají i v pátek. Stav série byl totiž po úvodních dvou střetnutích ve Zlíně vyrovnaný 1:1.

Oceláři v úterním duelu, který rozhodly v jejich prospěch až samostatné nájezdy, prohrávali a stejný scénář je potkal i v prvním domácím souboji.

Zlín se ujal vedení po necelých devíti minutách hry, kdy se prosadil Petr Holík po ráně zápěstím.

Domácí si sice poté vytvořili nadějné šance, ale na vyrovnání čekali až do poloviny druhé dvacetiminutovky.

Martin Adamský od levého mantinelu našel před brankou Zlína Radoslava Tybora, jenž se volejem z těsné blízkosti nemýlil.

Třinečtí po akci zpoza brány otočili díky Antonínu Pechancovi na 2:1, jenže Holík ve třetí periodě unikl obraně Ocelářů a přesnou střelou k tyči vyrovnal.

A to jen osmnáct vteřin po vyloučení zlínského brankáře Libora Kašíka, který za seknutí Daniela Rákose obdržel trest na pět minut plus do konce utkání.

Ševci hned v úvodu prodloužení dali vítězný gól, když po chybné rozehrávce domácích Holík zkompletoval hattrick. Zlín tak v sérii s Třincem vede 2:1 a v pátek si případnou výhrou zajistí čtvrtfinále proti pražské Spartě.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme