Kometa oplatila Zlínu porážku, Sparta podruhé přehrála Hradec

Hokejisté brněnské Komety oplatili Zlínu porážku z úvodního zápasu čtvrtfinále play-off hokejové extraligy a vyrovnali stav série na 1:1. Sparta otočila nepříznivý vývoj druhého utkání s hradeckým Mountfieldem a připsala si druhé vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno mají důvod k radosti, ve druhém utkání čtvrtfinále play-off porazili Zlín

Hokejisté Komety Brno mají důvod k radosti, ve druhém utkání čtvrtfinále play-off porazili Zlín | Zdroj: ČTK

Zlín doplatil ve druhém utkání na ledě Komety na velký počet vyloučených. Během úvodních dvou třetin sedělo na trestné lavici hned šest zlínských hokejistů a domácí také otevřeli skóre při přesilové hře.

V polovině zápasu se o to postaral při vyloučení Kotvana za krosček Kuboš, který využil nádhernou přihrávku Němce přes celou šířku útočného pásma.

Zlín vyrovnal v úvodu třetí třetiny také v početní výhodě. Trest Malce potrestal ránou z levé strany Marušák. Za další tři minuty obdržel trest na 5+10 minut zlínský Okál a Ton v přesilové hře od modré čáry prostřelil Štůralu.

Až čtvrtý gól v utkání padl při hře pět na pět a byl to gól vítězný. Bombu Kováčika tečoval před zlínskou brankou Němec. Hned za dvanáct vteřin definitivně rozhodl Vondráček.

Hosté už stačili pouze snížit brankou Holíka. Brno tak vyrovnal stav čtvrtfinálové série na 1:1 na zápasy. Další dvě utkání se hrají na ledě Zlína.

Sparta sice nad hradeckým Mountfieldem dvakrát vedla, ale po dvou třetinách byli v jednogólové výhodě hosté. Třetí třetina ale patřila týmu z Holešovic.

Nejdříve hned ve 42. minutě vyrovnal při vyloučení Vydareného z přesilové hry Reway a šest minut před vypršením šedesáté minuty vstřelil vítězný gól kapitán Rolinek.

Hosté v závěru zkusili i hru bez brankáře, ale místo vyrovnávacího gólu inkasovali. Konečné skóre určil střelou do prázdné branky Buchtele. Sparta tak byla na domácím ledě stoprocentní a do Hradce Králové si veze náskok 2:0 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 31. Kuboš (V. Němec, Ton), 47. Ton (Kováčik, V. Němec), 55. V. Němec (Kováčik, J. Hruška), 55. Vondráček (Burian, Koreis) - 44. Marušák (Leška, Okál), 57. P. Holík (Roman Vlach). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Buchtele (Réway), 26. J. Mikuš (J. Hlinka, Vondrka), 42. Réway (Polášek), 55. Rolinek (Přibyl, Pilař), 60. Buchtele (J. Hlinka) - 25. Kudrna (Pospíšil), 28. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 28. Kukumberg (Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc J. Mikuš (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7638. Stav série: 2:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme