Kometa předvedla další obrat na Spartě, Hradec čtvrtfinálovou sérii vyrovnal

Sparta i ve druhém zápase ztratila vedení na Kometou Brno. Ve třetí třetině inkasovala při vlastní přesilovce a první prodloužení čtvrtfinále rozhodl pro Kometu. Hradec Králové ve druhém zápase zdolal Litvínov 3:0 a série je vyrovnaná 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandre Mallet ve třetí třetině vyrovnal náskok Sparty

Alexandre Mallet ve třetí třetině vyrovnal náskok Sparty | Zdroj: ČTK

Sparta šla, stejně jako v prvním zápase, do třetí třetiny s vedením 2:1, když ji vedení získal ještě v první třetině po spolupráci s Miloslavem Formanem Petr Kumstát.

Jenže nadějného stavu se domácí ve Vysočanech zbavili při vlastní přesilovce. Ve 45. minutě se dva sparťané srazili při rozehrávce na červené čáře a Alexandre Mallet se prosadil i ve druhém zápase.

Následovalo první prodloužení čtvrtfinále, naplánované bylo až na 20 minut, jenže stačilo 186 vteřin. Pak se od modré čáry napřáhl Jozef Kováčik, který se vzpamatoval od včerejšího ostrého zákroku a získal Kometě vedení v sérii 2:0.

Mountfield nehodlal dopustit další ztrátu s Litvínovem a na severočeského soupeře se doslova vrhnul. V první třetině přestřílel Vervu 13:5 a ve 14. minutě se ujala rána Blažce Gregorce od modré čáry v proluce mezi dvěma vyloučeními hostí.

Ve druhé třetině se domácí prosadili dvakrát. Necelou minutu po přestávce zvýšil na 2:0 Andris Džerinš, v polovině zápasu dal konečnou podobu výsledku po krásné přihrávce Bedřicha Köhlera Tomšá Knotek.

Posledních 20 minut druhého zápasu bylo spoutáno nervozitou a častými souboji. Filipa Pavlíka atakovali hned dva hráči Hradce najednou a domácí Pickard dostal za nefér napadení trest do konce zápasu. Přesto Mountfield neměl problémy s udržením výhry a vyrovnal sérii na 1:1.

Obě série pokračují v pátek a v sobotu v Brně a Litvínově.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Gregorc (Džerinš), 21. Džerinš (Picard), 32. T. Knotek (Köhler). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Bláha, Špůr. Vyloučení: 11:11, navíc Jarůšek 10 min., Picard do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Bez využití. Diváci: 6211. Stav série: 1:1.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Cingel), 17. Kumstát (Forman, Pech) - 15. Nečas (H. Zohorna), 45. Mallet (J. Hruška), 64. Kováčik (Zaťovič). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 13.303. Stav série: 0:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme