Kometa utekla Zlínu během 24 vteřin, Vítkovice znovu porazily Spartu

Hokejová extraliga vstoupila do druhé čtvrtiny základní části. I po čtrnáctém kole jsou na čele tabulky Kometa, která porazila Zlín díky dvěma rychlým gólům 4:2, a Třinec, který vládl v Pardubicích. Vítkovice i podruhé v sezoně porazily pražskou Spartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vincour a jeho první gól po návratu do extraligy

Tomáš Vincour a jeho první gól po návratu do extraligy | Zdroj: ČTK

Vítkovice Ridera - Sparta Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Vítkovice i podruhé v sezoně přivítaly Spartu v domácí hale a potvrdily, že se jim na vlastním ledě daří. Na ránu Tomáše Kloka od modré čáry odpověděl ještě do přestávky Štefan Ružička. Do druhé třetiny ale Ridera vstoupila v početní výhodě, kterou využil Kolouch gólem na 2:1.

Po půlhodině hry se při signalizovaném vyloučení sparťana Barinky puk doklouzal do prázdné Vítkovické branky a hosté se chvíli radovali z vyrovnání. Jenže rozhodčí po poradě gól neuznali a Spartě se ani ve zbytku zápasu vyrovnat nepodařilo, Patrik Urbanec naopak v závěru rozhodl gólem do opuštění branky. Sparta ve Vítkovicích prohrála i podruhé v sezoně, tentokrát v základní hrací době.

Branky a nahrávky: 14. Klok (Olesz, Szturc), 22. Kolouch (Vandas), 60. Urbanec (Y. Stastny) - 19. Ružička (Pech, P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Kotlík, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5467.

Kometa Brno - PSG Zlín 4:2 (1:1, 3:1)

Kometa bodovala i ve 14. zápase sezony. Doma během prvních 30 minut dvakrát vedla, Zlín dokázal dvakrát vyrovnat. Jenže když dal těsně po uplynutí poloviny zápasu Valach Vlach gól na 2:2, jako by brněnské hokejisty naštval.

Během 24 sekund se prosadili Martin Erat a Tomáš Vincour, pro něj to byl první zásah po návratu do Čech. Vyprodané DFRG Arena se po více než roce dočkala vítězství nad Zlínem, oba loňské zápasy Kometa prohrála, teď zvítězila 4:2.

Branky a nahrávky: 5. O. Němec (M. Erat), 26. Zaťovič (M. Kvapil, M. Erat), 31. M. Erat (M. Kvapil, Štencel), 32. Vincour (Gulaši) - 18. P. Holík (Bukarts, Kotvan), 31. Roman Vlach (Matějíček). Rozhodčí: Pešina, Čech - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:0, 0:3).

Stejně bodů jako Kometa má Třinec a díky jedinému gólu navíc ve skóre vede celou soutěž. I oni bodovali ve všech dosavadních zápasech a zvítězili i na půdě trápících se Pardubic. Dynamo už podruhé za sebou nedokázalo vstřelit.

Dlouho to bylo 0:1, když skóre v páté minutě otevřel Jiří Polanský, a oba týmy se přetahovaly o každý kotouč, šancí bylo požehnaně. Začal je ale využívat Třinec, když se ve třetí třetině v 49. minutě nejprve prosadil Daniel Rákos, tři minuty po něm na 3:0 z pohledu hostů zvýšil Martin Adamský a na konečných 4:0 pro Třinec upravil do prázdné branky v poslední minutě Kamil Kreps.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Litvínovská Verva protáhla sérii vítězství na osmé v řadě. Po dvaceti minutách sice doma prohrávala s Olomoucí 0:2, jenže pak se rozchytal gólman Janus, Pavelka snížil a když se 2 minuty před koncem domácí střídačka rozhodla pro risk bez brankáře, Sörvik využil výhodu šesti proti čtyřem a vyrovnal.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, tam se jako jediný prosadil domácí Lukáš Válek a udržel Vervu na třetím místě extraligy.

Branky a nahrávky: 35. T. Pavelka (Lukeš, V. Hübl), 59. Sörvik (Lukeš, V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Válek - 13. J. Mikúš (Laš), 15. J. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Souček, Pražák - Barvíř, Kokrment. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 4785.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Plzeňské trápení pokračuje i po výměně trenéra. Západočeši prohráli čtvrtý zápas v řadě, tentokrát s mistry z Liberce jednoznačně. V první třetině inkasovali pouze jednou, po přestávce se ale jejich hra rozpadla a za Bílé Tygry skórovali Radivojevič, Stránský a Bartovič. Oba Slováci využili přesilové hry.

Ve třetí části hry se prosadil ještě liberecký Derner a definitivně posadil Indiány na extraligové dno.

Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (P. Jelínek, Bulíř), 27. J. Stránský (J. Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (P. Jelínek). Rozhodčí: R. Polák, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 3743.

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)

Doposud poslední Karlovy Vary totiž v podkrušnohorském derby porazil Chomutov a z chvostu se odpoutal. Energie sice prohrávala, pak ztratila vedení 3:1, přesto si ze zápasu odnáší dva body. 23 sekund před koncem prodloužení rozhodl Kapitán Václav Skuhravý.

Branky a nahrávky: 20. Dujsík (D. Kindl), 23. D. Kindl (Mikulík), 25. T. Rachůnek (V. Tomeček), 65. Skuhravý (Mikulík) - 14. Vondrka (Huml, Rutta), 53. Flemming (Kämpf), 54. Huml (J. Mrázek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 3417.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Mužstva Mladé Boleslavi a Hradce Králové před 14. kolem sousedila v tabulce a i jejich vzájemný zápas byl velmi vyrovnaný. Za delší konec tahala Boleslav, která vedla díky gólům Klepiše a Jonáka. Mountfield dokázal snížit a celou druhou polovinu zápasu se snažil o tlak. Rozhodl až gólem do prázdné branky Středočech Petr Vampola.

Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Musil), 26. Jonák (Hyka, Pastor), 60. Vampola - 30. Dragoun (Šimánek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3683.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme