Konec Eliáše v NHL? Fyzicky na ni mám, ale jsou i jiné věci než hokej, říká ikona Devils

Ačkoliv základní část NHL pomalu míří do své závěrečné třetiny, hokejista Patrik Eliáš po květnové operaci nenastoupil ani k jednomu zápasu. Čtyřicetiletý rodák z Třebíče se sice pomalu připravuje na návrat, ale z jeho slov je zřejmé, že pravděpodobně do severoamerické soutěže už nenastoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš | Foto: CC BY-SA 3.0

Patrik Eliáš laboruje se zdravotními problémy už druhým rokem. Paběrkoval už v minulé sezoně, když odehrál pouze 16 utkání. V utkání NHL se naposledy objevil vloni 9. dubna, kdy třemi body pomohl New Jersey zdolat Toronto.

Český hokejista je v současnosti bez smlouvy, což znamená, že je volným hráčem. I přesto ale zůstává v těsném kontaktu s New Jersey Devils, tedy s týmem, v jehož dresu odehrál všech svých 1240 utkání v NHL. „Jsem Devils vděčný za to, že mě tu nechávají trénovat, ještě jsem to nevzdal,“ řekl Eliáš v rozhovoru pro klubové rádio.

Rekonvalescence po operaci kolena se ale táhla déle, než by bylo vhodné, a proto Eliáš přiznává, že to s jeho comebackem nevypadá nejrůžověji.

Gólman Mrázek vychytal první nulu v sezoně. Pastrňák vstřelil dva góly

Číst článek

„Čas vypršel. Před Vánoci jsem mluvil s generálním manažerem Devils Rayem Sherem a řekl jsem mu, že jsem fyzicky připraven. Horší je to ale s mentální stránkou. Je těžké to vysvětlit. Zranění na vás zanechají stopy. Třeba i v tom smyslu, že si uvědomíte, že jsou i jiné věci než hokej.“

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z let 2000 a 2003 má čas do 1. března. V tento den nejenže končí uzávěrka přestupů, ale lhůta pro podepisování smluv s volnými hráči.

Eliášův návrat si přeje i mladík Zacha

Jediným českým hokejistou, který letos oblékl dres Devils, je 19letý centr Pavel Zacha. Ten si s Eliášem zahrál pouze jeden zápas – při svém debutu v NHL na závěr loňské sezony.

„Takového hráče tady chce mít každý. Chytré hráče potřebujete,“ prohlásil Zacha v říjnovém rozhovoru pro Zpravodajský web ČRo. Nyní to ovšem vypadá, že další zápasy s historicky nejproduktivnějším hráčem Devils už nepřidá.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme