Konec základní části extraligy se blíží. O vítězi se rozhodne mezi Libercem a Spartou

Hokejová Tipsport extraliga dnes nabídne konfrontaci dvou nejlepších mužstev soutěže. Zřejmě nejsledovanější zápas 46. kola se odehraje v Liberci - vedoucí Bílí Tygři přivítají druhou Spartu, která prohrála jediné z posledních 11 utkání a ještě by Severočechům ráda zkomplikovala cestu za vítězstvím v základní části.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce dnes budou proti Spartě hájit náskok v tabulce Tipsport extraligy

Hokejisté Liberce dnes budou proti Spartě hájit náskok v tabulce Tipsport extraligy | Zdroj: ČTK

„Určitě to bude zápas dvou týmů, které jsou v pohodě a hrají ofenzivně. Poslední měsíce hrajeme opravdu dobře a teďka nás čeká nejtěžší soupeř, který tady je v lize, tedy suverénní Liberec. Doufám, že to bude dobrý zápas z obou stran. Teoreticky by to měl být hezký hokej,“ říká před zápasem kapitán Sparty Jaroslav Hlinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S účastníky nadcházejícího hokejového zápasu mezi Spartou a Libercem mluvil reportér ČRo David Nyč

Pokud nebude teorie sparťanského útočníka Jaroslava Hlinky v rozporu s realitou, mohlo by jít vzhledem k okolnostem o skvělý zápas.

Hlinkova parta nemá důvod odjíždět do Liberce s nijak skromnými plány, vždyť je v tomhle týmu obzvlášť v posledních týdnech pořádně veselo. Jenže v pohodě jsou i Bílí Tygři.

Natolik, že už v úterní předehrávce dosprintovali k metě sta bodů. Zápas se silnou Spartou proto může Severočechům posloužit jako test, jak na tom v závěru základní části ve skutečnosti jsou.

„Oni to také budou brát prestižně, budou se snažit na nás dotáhnout. Do té konečné fáze to bude asi nejtěžší soupeř. Hlavně nám jde o body, protože jsou za námi a my bychom samozřejmě rádi skončili první a zkusili vyhrát Prezidentský pohár,“ vysvětluje útočník Bílých Tygrů Michal Řepík.

Jeho tým teď dokonce zaostává jen 11 bodů za historickým maximem, ale na to teď pod Ještědem určitě nemyslí tak, jako na duel se Spartou, ve kterém bude aktuální extraligový lídr usilovat o čtrnáctou domácí výhru v řadě.

Utkání začne ve vyprodané liberecké aréně v 17 hodin a 30 minut.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme