Kouč Vůjtek se vrátil na místo, které dobře zná. Se Slováky chce na MS uspět

Když si slovenská hokejová reprezentace vybírala v létě v Ostravě ubytování pro mistrovství světa, trenér Vladimír Vůjtek naznačil, že po šampionátu nejspíš ukončí svou bohatou kariéru. Teď své vyjádření upřesnil a naznačil, že se možná ještě někdy na střídačce některého hokejového týmu objeví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Vůjtek na střídačce slovenského týmu při utkání s Dánskem

Trenér Vladimír Vůjtek na střídačce slovenského týmu při utkání s Dánskem | Zdroj: ČTK

„Nad tím, co bude po mistrovství světa, nepřemýšlím. Možná přijde nějaká nabídka, která se mi bude líbit a bude hodna mého věku. Pak u hokeje zůstanu,“ přemítá Vladimír Vůjtek.

U slovenské reprezentace to však nebude. V tomto případě i nadále platí, že se závěrem probíhajícího mistrovství světa v Praze a v Ostravě své působení na lavičce Slováků ukončí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový kouč Vladimír Vůjtek poprvé zažívá atmosféru světového šampionátu v ostravské hale, kterou před 30 lety sám otvíral

Postoj Vladimíra Vůjtka nezmění ani fakt, že se mu v Ostravě dostává z hlediště nejvydatnější podpory za celé čtyři roky, co je u slovenské reprezentace. Na každý zápas jeho mužstva přijíždí pravidelně osm tisíc slovenských fanoušků.

„Podobných zápasů jsem za svou kariéru zažil hodně, hráli jsme tady i finále extraligy a tehdy tady bylo ještě o dva tisíce diváků víc. V Jaroslavli jsem vídal desetitisícové návštěvy, a v Calgary jsem dokonce zažil 21 tisíc diváků. Už to ani tolik nevnímám,“ přiznal zkušený kouč.

Slovenští hokejisté porazili po nájezdech Dány, Američané vyhráli i druhý zápas

Číst článek

Vypjatých hokejových bitev sice prožil za svou trenérskou kariéru mnoho, ovšem mistrovství světa, prakticky ve svém rodném městě a v hale, kterou sám před téměř třiceti lety otvíral, prožívá poprvé.

„Jsem doma, je to něco jiného. I pro mě je lepší, že tady všechno znám. Právě kvůli mistrovství světa jsem prodloužil smlouvu a chtěl bych tady uspět,“ podotkl nejlepší trenér KHL za rok 2002 s tím, že úspěch znamená postoupit do čtvrtfinále.

Vůjtek není z dosavadních výsledků zklamaný

Účast mezi osmičku nejlepších by Slovákům zajistila místo na příštích zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Po dvou utkáních má Vladimír Vůjtek se svým týmem na kontě čtyři body. V tabulce skupiny B je na třetím místě, ovšem zápasy s těmi nejtěžšími soupeři Slováky teprve čekají.

„Zklamaný nejsem, věděl jsem, že čtyři zápasy nevyhrajeme. To jen slovenští fanoušci pořád neberou v potaz, že i ostatní týmy mají perfektní hokejisty. Každý bod se počítá, jsme rádi, že jsme si v obou zápasech připsali bod navíc a máme lepší vzájemný zápas,“ uzavřel Vladimír Vůjtek, který v den finále mistrovství světa oslaví 68. narozeniny.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme