Kovář odchytal v přípravě na MS zatím všechny duely. Říká si o místo brankářské jedničky

Pět zápasů, pět výher. Taková je dosavadní příprava hokejové reprezentace na domácí mistrovství světa v Praze. Kromě půl hodiny v utkání proti Slovensku stál v brance ve všech duelech Jakub Kovář. Po kratší pauze po konci klubové sezony mu zápasové vytížení svědčí.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kovář zastavuje švédskou akci v přípravném utkání před světovým šampionátem

Jakub Kovář zastavuje švédskou akci v přípravném utkání před světovým šampionátem | Zdroj: ČTK

„Zápasů jsem letos odchytal 65 v řadě, takže mám ještě pořád velkou rezervu,“ usmívá se Jakub Kovář.

V Evropě není vytíženější gólman. Když Kovář dohrál svoji sezonu v KHL, mluvil o tom, že neuškodí chvíli jen trénovat, ale dlouho to prý vydržet nejde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Kovář si pochvaluje, že dostal v přípravě hodně prostoru. Mám tak šanci dostat se do tempa a ukázat to nejlepší, co umím, říká

„Tolik utkání v řadě jsem v nároďáku ještě neodchytal. Jsem rád, že mi trenér dal šanci, abych se co nejrychleji dostal do formy. Není sranda se do ní dostat po třech týdnech bez zápasu. Když bych chytal jednou v týdnu, tak na tam nebudu tak, jak potřebuju, abych o mistrovství mohl bojovat,“ vysvětluje.

„Díky tomu, že jsem zatím v přípravě odchytal všechno, tak mám šanci dostat se do tempa a ukázat to nejlepší, co umím,“ tvrdí 26letý reprezentant.

Pohoda a zlepšující se pocit v brankovišti jde na Kovářovi znát. Vychytal dvě nuly v Norsku, podílel se i na dvou výhrách proti Slovensku a na severu Švédska inkasoval jen jednou.

„Loni jsem udělal pár chyb, v létě jsem šel do brány s novou výzbrojí. Letos jsem si řekl, že žádné kraviny zkoušet nebudu. Díky tomu, že jsem chytal zápasy, které se mně a týmu povedly, tak jsem zase získal sebevědomí. Cítím se teď dobře.“

I když si Kovář svými výkony o post jedničky říká, času na rozhodnutí mají trenéři ještě dost. V neděli proti Švédům by to měl být znovu Kovář, kdo se postaví do branky, proti Finům už to ale bude jinak.

Proti Finsku se do branky postaví Salák

„Saša Salák dostane zápasy s Finskem, Kuba Kovář ale chytá velice dobře. Maká jak blázen a jde mu to. Dostává málo gólů, perfektní,“ říká k brankářské dvojici Kovář Salák kouč národního týmu Vladimír Růžička.

Sledovat bude Růžička i první kolo play-off NHL a výkony kanadského Winnipegu. Pokud totiž přiletí ještě Ondřej Pavelec, bude rozhodování o brankářské jedničce zase o trochu těžší.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme