Kritika gólmanů je zbytečná, říká Mrázek. Sezonu zakončil jako jednička Detroitu

Čeští hokejoví brankáři mají ve světě velké jméno. Důkazem je třeba to, že se do národního týmu nedostal na mistrovství světa nejlepší gólman extraligy Pavel Francouz. Ve stejné situaci je brankář Detroitu Petr Mrázek, který v NHL odchytal životní sezonu. Play-off se ale hrálo poměrně dlouho, a tak ani on atmosféru domácího šampionátu jako hráč nepozná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek kryl v pátém zápase série všech 28 střel Tampy Bay

Petr Mrázek kryl v pátém zápase série všech 28 střel Tampy Bay | Zdroj: Reuters

„Je to v Česku a strašně bych si přál, aby mě mohli rodiče vidět na MS. Trochu mě to mrzí, ale takový je sport. Byli jsme blízko do druhého kola, to nevyšlo,“ chápe brankář Petr Mrázek rozhodnutí trenéra reprezentace Vladimíra Růžičky.

Detroit vypadl dva dny před šampionátem a v tu dobu bylo jasné, že o post jedničky pro mistrovství se popere trojice Salák, Pavelec, Kovář. Salák byl určen jako jednička, ale už ve druhém zápase ho vystřídal Pavelec.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Detroitem vypadl těsně před startem šampionátu, proto české MS Petr Mrázek nestihl, zjistil reportér ČRo František Kuna

„Je to škoda. S Ondrou (Pavelcem, pozn. red) a Kovim (Jakubem Kovářem) to jsou dobří kamarádi. Je to turnaj o pár zápasech, jeden vyjde, druhý ne. Ondra chytal lépe a lépe, výborně ke konci sezony ve Winnipegu. Přechod z úzkého na široké kluziště není tak lehký,“ chválí Mrázek Pavelce.

Zároveň je mu trochu líto Saláka, kterému se úvod mistrovství nepovedl podle představ. Čeští gólmani obecně sklidili kritiku od bývalého reprezentačního brankáře Jiří Holečka - ta podle Mrázka přišla nevhod.

„Četl jsem, že jsou průměrní, ale není to jen o gólmanech, ale o celém týmu. Kritika je úplně zbytečná. Je teprve začátek turnaje, mělo by se to nechat na později, ne na teď, když turnaj probíhá,“ stojí Petr Mrázek stojí na straně současných brankářů.

Jejich výkony bude sledovat i po příletu do Česka a rád by viděl zlomový zápas turnaje – čtvrtfinále. „Viděl jsem pár zápasů v televizi a rád bych se podíval na čtvrtfinále. Jsem Čech, takže přeju klukům, ať se jim podaří uhrát nějaká medaile, nejlíp zlatá,“ doufá v úspěch českého týmu brankář Detroitu Petr Mrázek.

Ze seniorského mistrovství světa má bronz z roku 2012. Letos sbírku jistě nerozšíří, ale pokud bude v NHL pokračovat ve svých výkonech, budou mít čeští trenéři v dalších letech znovu těžší rozhodování, koho do českého brankoviště postavit.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme