Kubinovi volal Yzerman, a tak jde do Tampy

Přemýšleli jste někdy, jak vypadá zákulisí přestupů a vyjednávání nových smluv v zámořské NHL? Teď můžeme nakouknout pod pokličku těchto obchodů. Pavel Kubina je totiž nejen hráčem, který se „proslavil" hledáním helmy ve čtvrtfinále proti Finsku na olympiádě ve Vancouveru, ale hlavně je agentem sám sobě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

puky z NHL

puky z NHL | Foto: NHL.com

První červenec je magické datum, odkdy se v NHL mohou podepisovat smlouvy s nechráněnými volnými hráči.

Zatímco někdy to trvá jako v případě Ilji Kovalčuka poměrně dlouho, Pavel Kubina byl dohodnut na návratu do Tampy Bay během prvních pár hodin. Přitom na stole měl nabídku na tři roky od Atlanty, za kterou hrál v loňské sezóně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kubinovi volal Yzerman, a tak jde do Tampy

,,Trh s volnými hráči se otevřel v 6 večer a Steve Yzerman mi přesně v 6 zavolal, že má zájem. Byla tam ještě Atlanta, New York Rangers i Islanders a Buffalo. Ale představoval jsem si, jak se vrátím do svého duhého domova,“ líčil Pavel Kubina.

Vždyť v Tampě má dodnes dům i stejné telefonní číslo nebo vzpomínky na jedno celé desetiletí své kariéry, které strávil právě v dresu Lightning, se kterými i dosáhl na vysněný Stanley Cup.

Na návratu Pavla Kubiny se ovšem velmi významně podílel ještě jeden faktor a ten má jméno Steve Yzerman.

,,Když vám zavolá legenda jako Steve a baví se s vámi jako s přítelem, tak jste hodně překvapení,“ říká Kubina.

Yzerman jednal narovinu

Steve Yzerman je možná manažerský zelenáč, neboť v NHL ještě žádný klub z pozice generálního manažera nevedl.

Tampa Bay bude v tomto ohledu jeho první zkušeností, když nepočítáme „maličkost", že byl stavitelem kanadského zlatého týmu na olympiádě ve Vancouveru.

,,Říkal mi, že počítá s Lecavalierem, že majitel chce vyhrávat a chce do play off. Říkal, že ví, že mám asi jiné a lepší nabídky a že on mi takovou asi nemůže dát, povídal mi, co je nové a mně se to moc líbilo.“

Nabité mužstvo

Steve Yzerman tedy vsadil na osvědčený a úspěšný základ z minulosti. Vzhledem ale k dalším přestupům, vypadá to, že se Blesky nebudou chtít spokojit s pouhou účastí v play off.

,,S takovým kádrem jsem ještě v životě nehrál. Lecavalier, St Louis, Stamkos dal nejvíce gólů v loňské sezoně, teď nově Gagne z Philadelphie a Malone z Pittsburghu.“

,,Vždycky jsem chtěl ukončit kariéru právě v Tampě, tak snad se mi to povede,“ uzavřel Pavel Kubina, který na novou sezónu trénuje už dva a půl měsíce.

Radim Sajbot, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme