Kustodi v Boleslavi připravují v den utkání hokejistům šatnu, výstroj i kávu

Pro hokejisty Mladé Boleslavi začíná příprava na extraligový zápas zhruba dvě a půl hodiny před jeho úvodním buly. Dlouho před hráči ale do útrob zimního stadionu přicházejí kustodi, kteří si v den utkání na nedostatek práce stěžovat nemohou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní šatnu mají na starosti kustodi

Hlavní šatnu mají na starosti kustodi | Foto: Pavel Petr

Hráči se při příchodu vydají nejprve do suché místnosti, kde se převlékají z civilních věcí. Následně se odeberou do nově zrekonstruované šatny, v níž mají připravenou výstroj.

„Po příchodu se spíše probíráme, přečteme si noviny, dáme si kávu a pomalu se začínáme rozcvičovat. Až pak jdeme na led,“ prozrazuje postup před zápasem útočník Radan Lenc.

Podle dalšího forvarda Pavla Musila nemají mladí hráči povinnost chodit do kabiny dřív, než starší a zkušenější spoluhráči. „Ale je to lepší, protože trenéři pak vidí, že jsme tady dřív. Máme za to bonusové body,“ usmívá se 22letý talent boleslavského hokeje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportéra Pavla Petra provedl kabinou boleslavských hokejistů kustod Martin Tondr

Pořádek a připravenost hlavní šatny mají na starost kustodi, kteří přichází na stadion dlouho před samotnými hráči.

„Připravíme kávu, srovnáme věci do přihrádek a připravujeme také flašky a podobně,“ prozrazuje kustod Martin Tondr, který má práci rozdělenou s kolegou Oldřichem Ouzkým. Ten se věnuje technickým věcem, jako je broušení bruslí a spravování výstroje.

Zimní stadion obsahuje také tělocvičnu, kde mají hokejisté k dispozici kola, různé činky nebo boxovací pytel. Nechybí ani rehabilitační místnost se saunou a vířivkou.

„V letní přípravě tuhle místnost využíváme hodně, v zimním období slouží spíš pro rozcvičení, než pro velkou dřinu. V permanenci jsou hlavně kola. Zranění hráči si tady dají nějaké dřepy,“ podotýká Radan Lenc.

Trenéři pak mají svou místnost hned vedle posilovny. „V ní by měli hráči také nějaký čas strávit,“ uzavřel prohlídku boleslavského stadionu Martin Tondr.

Průvodce boleslavskou kabinou Martin Tondr | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme