Kvalitu lze nahradit týmovým duchem a bojovností, říká spolumajitel hokejové Slavie Pitter

Finanční problémy, odchod hlavních opor a přehodnocení cílů pro tuto sezonu. Tak by se dala charakterizovat situace v prvoligové hokejové Slavii. Klub s velkou minulostí a nejasnou budoucností ale nechce tento ročník jen dohrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Semifinálový souboj

Semifinálový souboj | Foto: Daniel Martínek

„Cítím od hráčů, že mají chuť bojovat za Slavii, pro některé je to výzva. Ti, kteří tady zůstali, chtějí ukázat, že i Slavia s nimi bude umět vyhrávat a bude umět hrát hokej,“ tvrdí spolumajitel Slavie Vladimír Pitter.

Na stadionu v Edenu teď tráví více času, úsporná opatření přinesla odchod opor a příchod jiných hráčů. Mluvilo se i o tom, že Slavia bude chtít jen tak dohrát sezonu. Ale ono to s těmi cíli nebude zas tak pesimistické.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci ve Slavii se věnoval reportér ČRo František Kuna

„Kvalitu můžete týmovým duchem a bojovností nahradit. Já věřím, že tohle tam právě je. Oslovujeme hráče, kteří mají ke Slavii vztah,“ vysvětluje Pitter.

Ano, i týmový duch může pomoci k tomu, aby se Slavia dostala zpět na výsluní, ale nutní budou i sponzoři. I tak to ale pro klub z Edenu aktuálně není tak hrozné. Konečně po fiasku v Prostějově v podobě prohry 0:13 v sestavě s juniory a dalších bezgólových porážkách přišlo povzbuzení.

„Teď bylo důležité, že jsme vyhráli v Havířově. Pro hráče je to dobře hlavně psychicky, protože vidí, že to jde. Jsem přesvědčen, že zůstal tým, který je konkurenceschopný v WSM Lize, takže to není žádné torzo nebo odpadlíci, to vůbec ne,“ říká optimisticky majitel hokejové Slavie Vladimír Pitter. Netrpělivě bude vyhlížet další zápas, jenomže bojovat se teď bude muset nejen na ledě, ale asi o mnoho více v kanceláři.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme