Legenda Gretzky si v 55 letech užíval hokejovou exhibici. Už si prý skoro nezaváže tkaničky

Zápasy pod širým nebem se v NHL hrají až v posledních letech. Legendy jako Wayne Gretzky nebo Mario Lemieux nic takového v soutěžním utkání nezažily. Ale první jmenovaný mohl k atmosféře takového zápasu přičichnout při exhibici ve Winnipegu ve svých 55 letech. A dost se u toho bavil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wayne Gretzky

Wayne Gretzky | Foto: Creative Commons (CC BY 3.0)

„Jsem fakt špatný! Když jsem byl u těch obdržených gólů, dost lidí si asi říkalo, co tam ten člověk dělá a nikoho nenapadlo, že tohle může být Wayne Gretzky. Ale zase jsem neměl velká očekávání, že budu hrát třeba jako v osmdesátých letech. Už skoro nehraju, tak jednou za rok. Za dva měsíce mi bude 56 let. Byl to možná můj poslední zápas, teď je těžké i zavázat si tkaničky,“ směje se Wayne Gretzky, který po letech oblékl dres Edmontonu.

V barvách Oilers tehdy začal svoji kariéru v NHL, vyhrál 4 Stanley Cupy, u všech s ním byl i Mark Messier, který si ve Winnipegu zahrál také, teď to bylo setkání po letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová legenda Wayne Gretzky v lize nezažil zápas pod širým nebem. V 55 letech si ale užil exhibiční venkovní zápas ve Winnipegu

„Už prostě nemáme tak šikovné ruce a chybí nám rychlost. Ty roky jsou strašně znát. Ano, umíme hokej, ale nemůže to být takové jako v osmdesátkách. Nejvíc tohle potvrzuje Teemu Selänne, skončil vlastně před chvíli, my už hodně dávno. Stejně je ale rychlejší, než jsme byli tehdy my,“ říká Gretzky.

Právě Teemu Selänne zařídil výhru Winnipegu 6:5 pěti body, ale silnější bude jistě zážitek ze zápasu pod otevřeným nebem. Takhle Gretzky začínal tehdy v Brantfordu na plácku za domem. Teď to samé zažil ve velkém.

„Skvělé publikum a vynikající hráči. Město musí jásat, i když to nebyl nějak extra rychlý hokej. Ale to pravé a důležité nás teprve čeká,“ zve ambasador sté sezony NHL Wayne Gretzky k prvnímu venkovnímu soutěžnímu zápasu této sezony.

Stejné místo, tedy Winnipeg, stejný soupeř - Edmonton, jen současní hráči. A mohl by to být hezký zážitek. Kanadská provincie Manitoba totiž hlásí na večerní duel deset stupňů a jasno.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme