Legendární 68 skóruje i bez zraněných hráčů Floridy. Sám hrát nemůžeš, říká Jágrův otec

Už jen dva hokejisté v severoamerické NHL dali víc gólů než Jaromír Jágr. Útočník Floridy dal Winnipegu dva góly, v nejlepší soutěži světa už jich má na kontě 742 a přeskočil Bretta Hulla. Američan medailovou pozici v této statistice držel více než 12 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se v historickém pořadí střelců NHL posunul na třetí místo

Jaromír Jágr se v historickém pořadí střelců NHL posunul na třetí místo | Zdroj: ČTK

Jágr nejprve tečoval střílenou přihrávku, ve třetí třetině pak pečetil dorážkou výhru 3:1 a Bretta Hulla odsunul na třetí pozici. V této sezoně je to pro Jágra už druhý posun v historické tabulce střelců, když v prosinci překonal Marcena Diona. Dalo se to přitom očekávat už před sezonou.

„Jsou mety, na které se dá dosáhnout. Pokud se bude dařit mužstvu i mně a budu zdravý, tak je to otázka času, kdy jich docílím. Pokud se nám nebude dařit, tak je jedno, jestli máš nějaké cíle. Je takové nepsané pravidlo, že by ses měl soustředit na svoje výkony, a když se ti bude dařit, tak těch met dosáhneš,“ říkal Jágr před startem letošního ročníku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je takové nepsané pravidlo, že by ses měl soustředit na svoje výkony, pak můžeš dosáhnout nejrůznějších met, říká Jaromír Jágr

A v zápase proti Winnipegu mu ani tolik nevadilo, že má Florida hodně zraněných, protože se tentokrát dokázal prosadit i bez svých klíčových spoluhráčů.

To na dálku sleduje i jeho otec, Jaromír Jágr starší.

„Je průšvih, že se Floridě zranilo pět nejlepších hráčů, protože nemůžeš hrát sám. Musíš mít hráče jako je Barkov, aby ti pomohli,“ říká otec nejslavnějšího českého hokejového útočníka.

Jágr dal Winnipegu dva góly a je třetím nejlepším střelcem historie NHL

Číst článek

Zranění přitom na Floridě přibývají, protože proti Winnipegu nedohrál Huberdeau.

Ani to ale Jágrovi nezabránilo v tom, aby dal dva góly a stal se třetím nejlepším střelcem historie NHL. Lepší jsou už jen Wayne Gretzky a Gordie Howe.

Na třetí místo se přitom může brzy posunout i v další sledované statistice – v kanadském bodování, ve kterém na třetího Howa ztrácí už jen pět bodů.

Pořadí nejlepších střelců historie NHL - Jaromír Jágr 742 gólů | Foto: ČRo

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme