Liberec a Vítkovice začaly vítězně play-off hokejové Ligy mistrů, Sparta remizovala

Mezi 32 týmy ve vyřazovací části hokejové Ligy mistrů jsou i 4 čeští zástupci. Nejlépe do play-off vykročily Vítkovice, které deklasovaly Nitru 7:0. Dobrou pozici do odvety bude mít i Liberec po vítězství nad švédským Färjestadem. Sparta doma remizovala z loňským finalistou z Oulu, Plzeň prohrála o 3 góly ve Švýcarsku. Odvety se hrají za týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Nitry Michal Valent se snažil seč mohl, ale od Vítkovic dostal 6 gólů, pak se nechal vystřídat

Gólman Nitry Michal Valent se snažil seč mohl, ale od Vítkovic dostal 6 gólů, pak se nechal vystřídat | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Ridera - HK Nitra 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Porovnání české a slovenské extraligy dopadlo jednoznačně ve prospěch domácí soutěže. Bezpečný náskok zajistili Vítkovicím proti Nitře během prvních dvou třetin Tomi, Vandas a Hudečka. V poslední dvacetiminutovce ostravský tým slovenského mistra zválcoval.

Hlavní postavou závěrečné části hry se stal Ondřej Roman. Skóroval už dvacet sekund po druhé přestávce, o necelých 10 minut později zvyšoval už na 6:0. Mezitím si připsal asistenci u rány Karola Svobody. Na konečný sedmigólový rozdíl uzavřel Rostislav Olezs a odveta na Slovensku už bude jen formalitou.

Branky a nahrávky: 6. Tomi (Sloboda), 32. Vandas (Baranka, Kolouch), 38. Hudeček (Tomi, Kovář), 41. O. Roman (Olesz, Vandas), 48. Sloboda (O. Roman), 50. O. Roman (Vandas, Sloboda), 55. Olesz. Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4125.

Bílí Tygři Liberec - Färjestad BK 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Český mistr z Liberce se v extralize střelecky trápí, devítinásobnému švédskému mistrovi z Färjestadu ale dal 4 góly – víc než za poslední 3 extraligové zápasy dohromady – a do odvety si povezou tříbrankový náskok.

Dvakrát se prosadil Milan Bartovič. Slovák v dresu Bílých Tygrů v 10. minutě ujel švédské obraně a nájezd vyřešil přesnou střelou nad lapačku. Rozhodující náskok zajistili ve druhé třetině během 43 sekund Petr Jelínek a Dominik Lakatoš.

Švédi sice ještě do druhé pauzy snížili, když brankáře Willa prostřelil Linu Perrson, jenže rychlík Bartovič 12 minut před koncem znovu ujel a další střelou kolem Steenovy lapačky upravil na konečných 4:1.

Branky a nahrávky: 10. Bartovič, 23. P. Jelínek (J. Stránský), 24. Lakatoš (Svačina), 48. Bartovič - 29. L. Persson (J. Persson, Svensson). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Hejduk - Lhotský, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3845.

Sparta Praha - Kärpät Oulu 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)

Sparta se v domácím prostředí chtěla pomstít Kärpätu Oulu za loňské vyřazení, jenže finský týmu ukázal, proč se v minulém ročníku Ligy mistrů dostal až do finále. V první části ubránil oslabení tří proti pěti a v polovině zápasu šel do vedení, když se před Pöpperlem objevil sám Miska Humaloja.

Domácí zabrali až ve třetí třetině. Ve 47. minutě vyrovnal Juraj Mikuš, když využil shluk hráčů před finskou brankou. Gólman Aitokallio nemohl nic vidět. Gólman draftovaný Coloradem Avalanche ale ve zbytku zápasu odolal tlaku Sparty a udržel pro Kärpät cennou remízu 1:1.

Branky a nahrávka: 47. J. Mikuš (Ihnacak) - 30. Humaloja. Rozhodčí: Persson (Švéd.), Úlehla - Hynek, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 3:5, navíc Hakanpää (Oulu) 10 min. Bez využití. Diváci: 2288.

HC Lugano – HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0).

Plzeňským Indiánům se nedaří v extralize a těžkou bude mít i pozici v Lize mistrů. Ve Švýcarském Luganu dlouho drželi nadějný výsledek, jenže nakonec prohráli o tři branky.

Na góly Hofmanna a Klasena z úvodu druhé třetiny totiž dokázal odpovědět Jakub Lev a po druhé třetině Plzeň prohrávala jen o gól. S tímto výsledkem by se do Čech vracela ráda, během minuty a půl v polovině třetí části hry Machovský inkasoval ještě dvakrát a zápas skončil 4:1 pro Lugano.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme