Liberec i Sparta se musely dostávat do rytmu, před play-off měly 12 dní pauzu

Hokejisté Liberce i Sparty zvládli roli favoritů a vyhráli svá první čtvrtfinále extraligového play off. Jejich výhoda prvního, respektive druhého místa po základní části ale nebyla tak velká. Oba týmy totiž nastoupily do vrcholné části sezony po dlouhé dvanáctidenní pauze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce rozhodli o vítězství v prvním zápase play-off až ve třetí třetině

Hokejisté Liberce rozhodli o vítězství v prvním zápase play-off až ve třetí třetině | Zdroj: ČTK

„Celou sezonu se z nějakého důvodu nehrají dva zápasy ve dvou dnech a v play-off najednou člověk musí. Moc mi to nedává smysl, ale je to tak. Musíme se s tím vyrovnat, dobře se najíst a vyspat,“ nabízí zajímavý pohled na systém play-off liberecký Michal Birner.

Bílí Tygři zápas zvládli a Chomutov porazili 4:1, ale jejich dlouhý herní prostoj musel být alespoň v prvních minutách znát. O vítězství totiž rozhodli až v závěrečné dvacetiminutovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté prvních týmů extraligy po základní části se ve čtvrtfinále museli rychle dostat do tempa

„Není to o tom, jak se člověk cítí fyzicky. Musí najít timing. Je normální, že ze začátku utkání mu to skáče, jak zápas pokračuje, je víc hitů a soubojů. Pak už nad tím nepřemýšlí a je to v normálu,“ vysvětluje útočník Bílých Tygrů.

Stejně jako Liberec na tom byla Sparta. Během svého volna před startem play-off stihl už její čtvrtfinálový soupeř ze Zlína odehrát 5 zápasů v předkole.

S tím je sice spjatá únava, ale nastoupit po skoro dvou týdnech bez soutěžního zápasu, to pro lehkého favorita nic lehkého. „Trošku jsme se toho obávali, ale myslím, že to bylo super,“ těší sparťana Michala Dragouna.

„Přeci jen v nohách máme pět zápasů. Náš pohyb byl pomalý, všude jsme byli o krok zpátky,“ navazuje Zlína Rostislav Vlach.

Favorité úvodní zápasy zvládli, Sparta vyhrála 4:3, Liberec nad Chomutovem 4:1. Druhá čtvrtfinále se hrají na severu Čech a v Praze dnes.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme