Liberec je mistrem extraligy. V šestém utkání finále porazil Spartu 2:1

Martin Bakoš v šesté minutě druhého prodloužení vstřelil vítězný gól a Liberec může začít slavit. Šesté utkání finálové série extraligy ovládli Bílí Tygři nad Spartou 2:1 a stali se mistrem letošní extraligové sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost čerstvých mistrů extraligy z Liberce.

Radost čerstvých mistrů extraligy z Liberce. | Zdroj: ČTK

Liberec byl jasným lídrem základní části a jako takový byl pasován na jasného favorita celého play-off. To liberečtí hráči potvrzovali a čtvrtfinále i semifinále zvládli jasným způsobem.

Těžší oříšek pro ně byla až finálová série se Spartou. Severočeši několikrát ztráceli, ale nakonec potvrdili roli favorita a zaslouženě mohou pozvednout nad hlavu Masarykův pohár.

Na obou stranách v první třetině trochu překvapivě dominovaly čtvrté útoky obou týmů. Již ve čtvrté minutě po Černochově přihrávce trefil tyčku Marek Hrbas.

„Úkoly máme pořád stejné. Snažíme se Liberci dělat problémy, srážet se a hlavně tvrdě pracovat,“ prozradil po první třetině Jiří Černoch.

V sedmnácté minutě obránce Sparty Juraj Mikúš nezazmatkoval na modré čáře, udělal kličku do bekhendu a švihem vystřelil. Bezmocný gólman Liberce Ján Lašák nic neviděl, perfektně před ním clonil Petr Kumstát.

Mistrovský titul hokejistů Liberce se již mocně slaví v domovském městě Bílých Tygrů | Foto: ČTK

V deváté minutě druhé třetiny se o vyrovnání zasloužil navrátilec do liberecké sestavy Petr Vampola. Zkušený centr v přesilové hře nabruslil do prostoru mezi kruhy a rychlou střelou k tyči nedal Pöpperlemu v brance Sparty šanci.

Ve třetí třetině se i přes obrovskou šanci Sparty minutu a půl před koncem základní hrací doby nerozhodlo a zápas dospěl do prodloužení. Ani první nastavený čas nepřinesl rozuzlení hokejového dramatu a již viditelně unavení hráči tak museli naskočit i do páté dvacetiminutovky.

Ta nakonec díky Martinu Bakošovi skončila pro Bílé Tygry vítězně, a Liberec tak může slavit titul mistra extraligy.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme