Liberec má díky výhře 4:0 mečbol. Krok od semifinále je i Chomutov

Hokejisté Liberce napravili zaváhání ze třetího utkání čtvrtfinálové série na ledě Plzně. Tentokrát svého soupeře porazili 4:0 a vedou 3:1 na zápasy. Brankář Roman Will si připsal první nulu v play-off. Vedení 3:1 na zápasy si vybojoval i Chomutov, který zvítězil 2:1 nad Třincem až 47 sekund před koncem prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce se radují ze třetího vítězství v sérii

Hokejisté Liberce se radují ze třetího vítězství v sérii | Zdroj: ČTK

Plzeňští hráči si v páté minutě špatně rozehráli puk. Brankář Matěj Machovský neměl komu rozehrát, a tak poslal kotouč za bránu, kam si ale sjel tak Jakub Valský a nahrál na střed Vladimírovi Svačinovi a poslal Liberec do vedení.

Machovský ale svůj tým vcelku držel, vyznamenal se třeba proti bekhendu Dominika Lakatoše v situaci 4 na 3. Ve dvanácté minutě sehrál Liberec přesilovou hru na jeden dotyk, kdy si obtočil kotouč kolem dokola a gól si připsal Petr Jelínek, který nastavil čepel těsně před brankářem.

Ve druhé třetině byli opět aktivnější Bílí Tygři, ale vedení nenavýšili díky výkonu plzeňského brankáře. V závěru třetiny se dostal do šance Mário Bližňák, když využil chyby Davida Němečka a pálil z mezikruží. Brankář Machovský ale Plzeň podržel a kotouč vyrazil. Domácí se taktéž snažili ohrozit Willa, ale snížit se jim nepodařilo.

Třetí třetinu začal lépe Liberec, který v úvodu využil přesilovou hru 5 na 3, kdy brankáře propálil z dálky Branko Radivojevič. Ve čtrnácté minutě pálil od modré čáry Martin Ševc a jeho střelu tečoval do sítě Dominika Lakatoš.

Chomutov získal mečbol, když ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série porazil Třinec 2:1 v prodloužení. V první třetině se hráči oťukávali a ani jeden tým neskóroval.

Do vedení se dostal první Třinec, když využil přesilovou hru Vladimír Dravecký, k němuž se dostal odražený puk po střele Josefa Hrabala. Během pěti minut ale vyrovnal Jan Rutta, který pálil zprostředka přes obránce.

O vítězství Chomutova mohl už ve třetí části rozhodnout Vladimír Růžička, který ale neproměnil trestné střílení. Rozhodlo se až v prodloužení, a to 47 sekund před jeho koncem, kdy se prosadil Juraj Valach.

Do boje o extraligu se dostaly České Budějovice, které si v pátém zápase semifinálové série poradily se Slavií 4:1. Jsou tak třetím účastníkem baráže společně s nejhoršími týmy extraligy Karlovými Vary a Pardubicemi. Posledním týmem bude jeden z dvojice Kladno – Jihlava, kdy druhý jmenovaný tým vede 3:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Svačina (Valský, Vantuch), 12. P. Jelínek (Bulíř, R. Šimek), 43. Radivojevič (Bulíř), 54. Lakatoš (Ševc, Svačina). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 9:4, navíc Schleiss - Jánošík oba 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 7028. Stav série: 1:3.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme