Liberec má mečbol. Ve vyrovnaném pátém finále play-off porazil Spartu 4:3

Hokejisty Liberce dělí od mistrovského titulu jedno jediné vítězství. V pátečním pátém finále play-off sice s pražskou Spartou dvakrát dotahovali, ale nakonec i díky dvěma brankám Michala Řepíka vybojovali výhru 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecká radost. Bílí Tygři i díky dvěma gólům Michala Řepíka (vlevo) zdolali Spartu 4:3

Liberecká radost. Bílí Tygři i díky dvěma gólům Michala Řepíka (vlevo) zdolali Spartu 4:3 | Zdroj: ČTK

Bylo to drama do poslední chvíle. Vyrovnaná finálová série mezi Libercem a Spartou měla přece jen v pátém utkání vítěze už po šedesáti minutách.

Bílí Tygři sice dvakrát prohrávali, jenže Pražany si nenechali nedostižitelně utéct a vždy srovnali.

Michal Řepík, který v první třetině nejprve odpověděl po 44 vteřinách na vedoucí trefu sparťana Lukáše Pecha, uzavřel svým desátým gólem v letošním play-off na konečných 4:3 pro Liberec. Ten může v neděli v pražské O2 areně získat titul. Sparta bude odvracet jeho mečbol.

Severočechům pomohlo střídání brankářů

Domácí po úvodní dvacetiminutovce dotahovali jednobrankové manko. Hostující Robert Sabolič totiž půl minuty před první sirénou navázal na Pechův zásah a sparťané podruhé v zápase vedli.

Kouč Bílých Tygrů Filip Pešán na to zareagoval střídáním gólmanů. Marka Schwarze, jenž chytal už v úterý v O2 areně při vítězství 4:1, nahradil Jánem Lašákem.

A vyplatilo se. Liberec ve druhé třetině neinkasoval, když slovenský brankář pochytal všech pět pokusů Pražanů. Branko Radivojevič navíc pět minut před druhou sirénou vyrovnal, po pasu Tomáše Mojžíše zpoza brány.

Tomáš Pöpperleho nestihl lapačkou puk zachytit, což se mu stalo i na začátku třetí periody. Jaroslav Vlach při vlastním oslabení poprvé poslal Bílé Tygry do vedení.

I Sparta ukázala, že umí rychle srovnat a za necelou minutu v čase 43:22 se prosadil hostující Miroslav Forman.

Páté finále zlomil čtyři minuty a tři vteřiny před koncem svou druhou brankou na 4:3 Řepík. Doslova v poslední sekundě se ale modlil, aby Liberec ještě neinkasoval.

Hosté totiž mohli poslat dramatickou bitvu do prodloužení. Jaroslav Hlinka však nařízené trestné střílení po Mojžíšově faulu neproměnil. Lašák ho vychytal.

Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
18. Řepík (Birner), 35. Radivojevič (Mojžíš, Bulíř), 43. J. Vlach (Mojžíš), 56. Řepík (Radivojevič) - 17. Pech (Sabolič, Polášek), 20. Sabolič (Pech, Kumstát), 44. Forman (Piskáček, Hlaváč). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Sestavy:

Liberec: Schwarz (21. Lašák) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Řepík, Birner, Stránský - Valský, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, Piskáček - Hlaváč, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Hamilton, Dragoun, Sabolič - Netík, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme