Liberec po studené sprše z první třetiny otočil a Spartu porazil 4:2

Hokejisté Liberce po čtvrteční prohře v prvním finálovém klání play off vyrovnali v sérii 1:1. V utkání se Spartou otevřeli gólový účet, pak prohrávali, ale nakonec otočili a Pražany zdolali 4:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Liberce Ján Lašák inkasoval proti Spartě ve finále play off během jedné minuty dva góly

Gólman Liberce Ján Lašák inkasoval proti Spartě ve finále play off během jedné minuty dva góly | Zdroj: ČTK

Liberec během úvodních šesti minut nevyužil dvě přesilovky, ale domácí se paradoxně prosadili hned v následném oslabení.

Jakub Valský si najel do útočného pásma a po přihrávce Ondřeje Vitáska prostřelil dělovkou pod břevno Tomáše Pöpperleho.

Sparta s odpovědí ale dlouho neotálela. Marek Hrbas se o necelou minutu a půl později otočil u mantinelu a přesným pasem před bránu našel Curtise Hamiltona, který z první vyrovnal.

Podobnou akci předvedli Pražané i v čase 10:11. Před Jána Lašáka opět přiletěla střílená přihrávka, kterou tečoval Miroslav Forman do sítě. Sparta tak v rámci jedné minuty a jedné vteřiny otočila na 2:1.

Do vyrovnání byl poměr střel 10:0 pro Liberec, ale svěřenci Josefa Jandače Bílé Tygry dvěma rychlými zásahy zlomili a ve zbytku první třetiny dominovali.

Druhá perioda nezačala přestřelkou, ale naopak řadou potyček mezi hráči. Až ve 32. minutě vyrovnal liberecký Michal Řepík, který vypálil z pravé strany a Pöpperle neudržel jeho pokus v lapačce.

Na ledě Bílých Tygrů se hojně vylučovalo včetně trestu pět plus do konce utkání pro hostujícího Lukáše Klimka. Ještě před druhou sirénou se ovšem znovu měnilo skóre.

Tentokrát to byli domácí, kdo otočil stav. Branko Radivojevič ranou od modré poslal Liberec znovu do vedení. To už svěřenci Filipa Pešána nepustili a v závěru duelu si naopak pojistili vyrovnání ve finálové sérii čtvrtým gólem do prázdné klece. Bílí Tygři porazili Spartu 4:2.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Valský (Vitásek), 32. Řepík (Mojžíš), 40. Radivojevič (Řepík, Birner), 59. Vampola - 10. Hamilton (Hrbas), 11. Forman (Eminger, Polášek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Klimek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme