Liberec po výhře v Litvínově navýšil extraligové vedení, Karlovy Vary vezou body z Třince

Neúplné 15. kolo hokejové extraligy nemohlo změnit lídra tabulky. Pražská Sparta si zápas se Zlínem odložila, takže Liberec zvýšil svůj náskok na 4 body jasnou výhrou v Litvínově. Přímý souboj o třetí místo vyhrál Hradec Králové, vzhůru tabulkou se posunula Plzeň výhrou nad stále se trápícími Pardubicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Řepík (v modrém) vstřlelil úřadujícím mistrům dva góly

Michal Řepík (v modrém) vstřlelil úřadujícím mistrům dva góly | Zdroj: ČTK

V minulé sezoně Liberec musel hrát o udržení, zatímco Litvínov slavil titul. V aktuálním ročníku se ale role obracejí a Bílí Tygři jen v první třetině zasypali brankáře Vervy Januse 20 střelami. Ujaly se pokusy Řepíka, Valského a Stránského.

Když Michal Řepík překonal před polovinou utkání náhradního brankáře Horáka, zvyšoval už na 4:0. Až v závěru druhé části se úřadující mistr probudil a dvěma góly za 45 sekund snížil na dvoubrankový rozdíl. Velké šanci po změně stran nedokázali domácí využít, na druhé straně pak Krenželok z dorážky zvýšil na konečných 5:2.

V opatrněji vedeném souboji o třetí místo hráli hlavní roli brankáři. Z dvojice Ondřej Kacetl, Tomáš Vošvrda inkasoval pouze druhý jmenovaný gólman Olomouce Vošvrda v 17. minutě z hole Karla Pilaře. Branku na 2:0 přidal až v závěru do prázdné branky Brian Ihnacak.

Před poražené Hanáky se na čtvrté místo dostala Plzeň díky výhře nad stále se trápícími Pardubicemi. Poprvé se prosadil Miroslav Indrák už po 36 sekundách. Ještě v první třetině znásobil západočeský náskok dalšímu z Miroslavů – Preisingerovi.

Na konci druhé třetiny sice z dorážky snížil Jan Starý, po necelé minutě závěrečné části hry však Johnson našel přesně Mária Bližňáka, který střelou pod břevno vrátil Indiánům dvoubrankový náskok. Další gól vstřelil Američan sám, takže snížení Tomáška na 2:4 z pohledu Východočechů už zápas nezdramatizovalo.

Skvělým sólem během končící přesilovky se divákům v Mladé Boleslavi předvedl navrátilec do sestavy Tomáš Hyka a proti Chomutovu poslal svůj tým ve 12. minutě do vedení.

V polovině zápasu reagoval na gól domácího Strmeně Pirát Chlouba a snížil na 1:2 z pohledu Chomutova. Další gól ale až do konce zápasu nepadl. I druhý vzájemný souboj tak skončil jednobrankovou výhrou domácích, tentokrát se raduje Mladá Boleslav.

Vítkovice v prvním vzájemném zápase porazily Kometu 5:1, ale po první třetině v Brně se nezdálo, že by měly vítězství zopakovat. Domácí vedli 2:0 po brankách Káni a Vondráška. Ve druhé třetině ale tvrdou ranou snížil Sturzc a ve 43. minutě Kucsera vyrovnal.

Obrat dokonal 2 minuty a 19 sekund před koncem Jiří Burger, který rychlý únik kolem mantinelu zakončil střelou mezi Čiliakovy betony. V tabulce se tak ostravský tým dostal na osmé místo těsně za svého soupeře.

Energie vyhrála v Třinci po 5 letech

Nejdelším extraligovým výjezdem je cesta z Karlových Varů do Třince. Západočeši tam sice v posledních letech devětkrát za sebou prohráli, dnes ale dokonale využili taktiku rychlých protiútoků a střelecké trápení Ocelářů k vítězství 3:2.

Za pískotu třineckých tribun slavil trenér Peter Oremus první body na střídačce Energie, která veze z Třince první vítězství od roku 2010.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Rákos (Hrabal), 49. Adamský (Polanský) - 8. Marosz (T. Rachůnek), 32. Gulaši (T. Rachůnek, Marosz), 36. Zadražil (Harkabus, Dvořák). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4833.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Hyka (Ovčačík, R. Hruška), 31. Klimenta (Stříteský) - 33. Chlouba (J. Mrázek, Šidlík). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Belko, Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 3778.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Indrák (D. Kubalík, Kracík), 18. Preisinger (Lev), 41. Bližňák (Johnson, Lev), 49. Johnson (Lev, Kadlec) - 37. Starý, 59. Tomášek (Kaut). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5, navíc Čáslava (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5120.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Kubát (Jurčík), 40. Martynek (R. Hanzl) - 15. Řepík (Birner, Bulíř), 19. Valský (P. Jelínek), 20. Stránský (Bulíř), 29. Řepík (Birner, Ševc), 44. Krenželok (P. Jelínek, Valský). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - D. Jelínek, Barvíř. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4987.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. J. Káňa II (J. Hruška, Kuboš), 15. Vondráček (P. Mrázek, H. Zohorna) - 29. Szturc (Strapáč, Pastor), 44. Kucsera (Pastor, Kolouch), 58. Burger. Rozhodčí: Pešina, Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:6, navíc Balán (Vítkovice) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. K. Pilař (Červený, Ihnacak), 59. Ihnacak (Courchaine, Červený). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5643.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme