Liberec se po výhře nad Zlínem posunul na druhou příčku místo Komety

Liberec se díky vítězství 5:0 se Zlínem v dohrávce 7. kola Tipsport extraligy přiblížil vedoucímu Třinci na jediný bod. Bílí Tygři přidali už jedenáctou výhru v řadě. Kometa se mohla dostat na čelo tabulky, ale v dohrávce 18. kola prohrála 1:2 ve Vítkovicích a spadla na třetí příčku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Šimek, Branko Radivojevič a Michal Bulíř slaví jedenáctou výhru v řadě

Radim Šimek, Branko Radivojevič a Michal Bulíř slaví jedenáctou výhru v řadě | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři se dostali do šance už ve čtvrté minutě, kdy se Branko Radivojevič snažil střelou zápěstí překonat brankáře Libora Kašíka, ale ten si střelu pohlídal. Stejně tak na druhé straně prověřil gólmana Romana Willa Robert Říčka, ale taky neúspěšně. V sedmé minutě ale otevřel skóre Michal Bulíř, který tečí usměrnil nahození Radima Šimka. Oba týmy se ještě dostaly do šancí, několikrát svůj tým podržel zákroky Will, ale hosté vedli po první třetině 1:0.

Příliš mnoho hráčů na ledě potrestal v přesilové hře gólem Branko Radivojevič, který tak zvýšil na 2:0. Početní převaha byla nabídnuta i domácím hokejistům, ale ti ji nevyužili. V závěru třetiny navýšili liberecké vedení Petr Jelínek a druhou brankou v utkání Branko Radivojevič.

Zlín se snažil na Liberec zatlačit, ale přestože se jim podařilo obsadit jeho branku, tak Will byl pozorný a udržel čisté konto. V závěru ještě skóroval Lukáš Krenželok, který tak stanovil konečný výsledek 5:0.

Vítkovice rozhodly o své výhře dvěma góly ve druhé třetině, kdy si vítězný zásah připsal Petr Kolouch. Kometa dokázala v přesilovce už jen snížit zásluhou Michala Gulašiho. Do zápasu nastoupili lépe domácí, přestože se nedostávali do větších brankových příležitostí. Šance měli ale i hosté, ale taktéž je nevyužili, a tak první část skončila za stavu 0:0.

V pětadvacáté minutě se dostaly do vedení Vítkovice zásluhou Vojtěcha Tomiho. Kometa se snažila být aktivnější, Tomáš Vincour se pokusil o vyrovnání, ale trefil Patrika Bartošáka pouze do masky. V šestadvacáté minutě sice brankář Karel Vejmelka odrazil puk po střele Lukáše Kucsery, ale na Petra Koloucha už nestačil a ten zvýšil na 2:0. Jeho branka byla nakonec vítězná.

Vítkovice měly ve třetí části ještě několik šancí, ale neproměnily je. Kometě se podařilo už jen snížit v závěru a konečný stav byl tak 2:1 pro domácí.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Bulíř (R. Šimek, Ševc), 23. Radivojevič (Bulíř, P. Jelínek), 38. P. Jelínek, 39. Radivojevič (Bulíř, Svačina), 56. L. Krenželok (Lakatoš, P. Jelínek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 3343.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Tomi (Illéš, Sloboda), 36. Kolouch (Kucsera, Sloboda) - 57. Gulaši (Trška, Vincour). Rozhodčí: Hradil, Šír - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 5114.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme