Liberec si upevnil vedení v extralize. Boleslav udolal 2:1 v prodloužení

Po polovině základní části hokejové extraligy budou v čele aktuální mistři z Liberce. Bílí Tygři v předehrávce 26. kola porazili Mladou Boleslav 2:1 po prodloužení. O dvou bodech pro domácí rozhodl obránce Ondřej Vitásek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Vitásek slaví vítězný gól

Ondřej Vitásek slaví vítězný gól | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři v neděli přišli o vítěznou sérii před vlastním publikem a i proti Mladé Boleslavi inkasovali jako první. Po jedenácti minutách projel do střelecké pozice Tomáš Hyka a trefil se přesně k tyči branky Romana Willa.

Vedení ale Bruslařům vydrželo 41 sekund. Pak se do samostatného dostal Milan Bartovič a precizním bekhendovým blafákem vyrovnal.

Dalšího gólu už se ale pět tisíc diváků v liberecké hale až do konce základní hrací doby nedočkalo. Radost jim několikrát zkazil gólman Boleslavi Jan Lukáš. Bleskovým zákrokem lapačkou vychytal Jana Stránského, přesunul se i proti dorážce Lukáše Krenželoka.

Třiadvacetiletý brankář kapituloval až ve 4. minutě prodloužení. Ondřej Vitásek projel napříč útočným pásmem, položil si boleslavského obránce i gólmana a rozhodl.

Po výhře 2:1 má Liberec v tabulce 56 bodů a vede extraligu o 5 bodů před Třincem a Brnem. Oba pronásledovatelé ale mají zápas k dobru. Bílí Tygři také prodloužili domácí vítěznou sérii proti Mladé Boleslavi, která trvá od roku 2010.

Předehrávka 26. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Bartovič (Pyrochta, Derner), 64. Vitásek (Radivojevič) - 12. Hyka (Štich). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5027.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme