Liberec stejně jako většina českých týmů v hokejové LM dohrál

Základní skupiny hokejové Ligy mistrů jsou odehrané a český fanoušek spokojený nebude. Tedy pokud nefandí Spartě, ta jako jediná prošla do vyřazovacích bojů. Loučit se soutěží se nechtěli ani Bílí Tygři z Liberce, ale na ledě finského Oulu na potřebné tři body nedosáhli, a tak se stejně jako další extraligové kluby mohou soustředit jen na domácí soutěž.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Týmové focení libereckých hokejistů v dresech s novým logem

Týmové focení libereckých hokejistů v dresech s novým logem | Foto: hcbilitygri .cz

Pět minut před koncem zápasu je v Oulun Energia Areeně veselo, posmutnělí jsou jen hokejisté v bílých dresech, tedy ti Liberečtí. Sakari Manninen právě zvýšil na 3:0 pro domácí Karpat, a je proto jasné, že cesta pod polární kruh byla pro Bílé Tygry tou poslední v rámci Ligy mistrů.

Ve skupině A totiž přes konečnou druhou příčku cesta do vyřazovací fáze nevede.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Oulu byl s Libercem i David Nyč

„Na druhé místo si nikdo nakonec nevzpomene. Kdybychom byli prvním, tak postoupíme, takhle to není ani A, ani B. Prostě jsme vypadli,“ naznačuje liberecký kapitán Jan Výtisk, že jeho tým nepostupovým druhým místem velkou díru do světa - nebo v tomto případě spíše do Evropy - neudělal.

Na druhé straně skončit druzí ve skupině s finským i slovenským mistrem a německým vicemistrem rozhodně není ostuda. „Myslím, že jsme se jim dokázali vyrovnat, jen škoda, že jsme z toho nevytěžili ještě víc,“ mrzí nejproduktivnějšího Bílého Tygra v Lize mistrů Michala Bulíře.

Podobně ale na závěr základních skupin hovořili téměř všichni členové českých mužstev hrajících novou mezinárodní soutěž. Přestože ve většině případů do poslední chvíle měla o co bojovat, kromě Sparty žádný z tuzemských celků postoupit nedokázal.

„Oni jsou někde jinde, a to už od té práce s mládeží. Musíme se nad sebou zamyslet, protože hlavně v bruslení byl ten rozdíl opravdu velký,“ uznal liberecký Tomáš Filippi, že do kvalit Karpatu Oulu jeho týmu přece jen kus chybí.

Snižovat hokejový hendikep se teď ale budou Severočeši snažit 'pouze' v domácí soutěži.

„Teď nikam nebudeme létat a alespoň se soustředíme doma na extraligu. Neříkám, že to je pozitivní, já jsem postoupit chtěl. Ale když se to nepovedlo, tak máme teď jen extraligu,“ dodává Tomáš Filippi na konci liberecké a z velké části také na konci české poutě hokejovou Ligou mistrů.

Martin Charvát, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme