Liberec v závěru uhájil vítězství 4:3 s Třincem. O výhře Sparty rozhodl v prodloužení Pech

Duel dvou nejlepších týmu ovládl vedoucí Liberec, který si s Třincem poradil 4:3. Tygři tak po dvou prohrách v základní hrací době navýšili bodový náskok na čele tabulky na 93. Třinec ztrácí devět bodů. Sparta ztratila dvoubrankové vedení ve třetí třetině a zvítězila 3:2 díky trestnému střílení Lukáše Pecha v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílí Tygři Liberec v dresech s podobiznou Ivana Hlinky

Bílí Tygři Liberec v dresech s podobiznou Ivana Hlinky | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)

Úřadující mistři nastoupili do utkání lépe, když je v čase 2:15 poslal do vedení Jan Stránský, který vyslal nenápadnou střelu, když dostal nahrávku zpoza branky a obránce Třince Milan Doudera už nestačil k hráči přistoupit včas. V čase 8:35 navýšil vedení hostů Jakub Valský, který tečoval střelu Branka Radivojeviče.

Třinec dokázal necelých šest minut před koncem první části snížit, kdy sev akci dva na jednoho po přihrávce Jakuba Petružálka trefil Tyler Redenbach. Třinec měl k dispozici přesilovku, kdy největší šanci měl Rostislav Marosz, ale Ján Lašák byl připraven.

Třetí gól v sezoně vstřelil Lukáš Vantuch a navýšil vedení na 3:1, když zůstal úplně sám před brankou a Stránský mu nahrál přesně na hůl. Zkraje druhé části využil početní převahu Radim Šimek a Liberec odskočil do tříbrankového vedení. Oceláři nevyužili ani jednu ze dvou nabídnutých přesilovek ve druhé třetině. Šimon hrubec vyrazil po špatné rozehrávce svého týmu pokus Liberce. Ještě mohl pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky Stránský, ale Hrubec byl pozorný.

V závěru mohl ještě Lašáka překonat Vladimír Roth, a to hned nadvakrát. Nejprve pronikl středem kluziště a přestřelil a po odražení puku od skla mohl dorazit, ale nepodařilo se mu to. Třinec měl chvíli početní výhodu čtyři proti třem, ale nevyužili ji. Kamil Kreps následně snížil na 2:4, když se puk zřejmě otřel o hokejku bránícího hráče a střela tak změnila směr.

V závěru bylo ještě za úmyslné posunutí brány ze strany Liberce nařízeno trestné střílení pro Třinec. Tomáš Netík posunul domácí na rozdíl jedné branky a před samotným závěrem tak ještě dal Třinci naději, ale čtyřicet sekund nestačilo, přestože domácí vyvinuli velký tlak. Liberec tak po třech prohrách zvítězil 4:2.

Třinecký obránce Lukáš Galvas obdržel dres s tisícovkou, jelikož v neděli nastoupil ke svému tisícímu zápasu. Stejného milníku dosáhl v pátek litvínovský hráč Viktor Hübl.

V 45. kole Tipsport extraligy nastupovali všichni hráči v dresech s podobiznou Ivana Hlinky na hrudi. Dresy se následně vydraží a peníze poputují do Nadačního fondu Ivana Hlinky, který se stará o bývalé hráče nebo jejich rodiny, které se dostanou do těžké životní situace.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)

Chomutov měl v první herní části k dispozici tři přesilové hry, ale nedokázal využít ani jednu. Dvacátým gólem v sezoně poslal Petr Vrána Spartu do vedení v patnácté minutě a ve druhé části navyšoval v Brian Ihnačák v přesilové hře.

Chomutov se ale vzpamatoval ve třetí dvacetiminutovce, kdy se v šesté minutě prosadil Jakub Sklenář a následně vyrovnal skóre Michal Vondrka. Zápas rozhodlo až trestné střílení Lukáše Pecha, který zajistil vítězství Sparty 3:2 až v prodloužení. Sparta tak dokázala porazit Chomutov poprvé v této sezoně, nicméně piráti i tak bodovali.

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)

Hokejisté Pardubic podlehli Zlínu po samostatných nájezdech, kdy vítěznou branku zaznamenal Roberts Bukarts, který proměnil oba dva nájezdy. Pardubice se dostaly do vedení jako první, když se trefil Nick Schaus, ale vzápětí srovnal právě Bukarts. Ve druhé třetině se opět dostaly do vedení hostující hráči zásluhou Michala Bárty. Jenže v šesté minutě třetí části srovnal v přesilové hře Petr Holík.

Hosté odskočili do dvoubrankového vedení, když Petr Čáslava využil přesilovou hru a dvě minuty a pětačtyřicet sekund před závěrečným hvizdem skóroval Ján Sýkora. Na jeho branku ale zareagoval Ondřej Veselý a devětatřicet sekund před koncem třetí třetiny poslal utkání do prodloužení David Šťastný, který se trefil v početní převaze.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Přímý souboj o čtvrtou pozici v tabulce ovládli hokejisté Hradce Králové, kteří porazili Litvínov 3:1. Nyní mají tedy náskok čtyř bodů. Zářil kanadský útočník Alexandre Picard, který skóroval v první a ve druhé třetině. Litvínov dokázal snížit ve druhé části zásluhou Martina Hanzla, ale výhru Mountfieldu pojistil Rudolf Červený gólem do prázdné brány.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)

Kometa Brno porazila poslední tým tabulky Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Dvěma zásahy se o to zasloužil Jan Hruška, který nejprve poslal Brno do vedení v první části a potom si připsal vítěznou branku v prodloužení. Kometě se ale v osmém zápase nepodařilo zvítězit v základní hrací době.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Redenbach (J. Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík z trestného střílení - 3. J. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, R. Šimek), 18. Vantuch (J. Stránský), 23. R. Šimek (Radivojevič). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Kane (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4736.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. P. Vrána (J. Hlinka), 36. Ihnacak (Pech, J. Mikuš), 65. Pech z trestného střílení - 46. Sklenář (D. Kaše), 49. Vondrka (Huml). Rozhodčí: Šír, Horák - D. Jelínek, Lhotský. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 6370.

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bukarts (Honejsek), 46. P. Holík (Bukarts), 58. O. Veselý (Řezníček, Bukarts), 60. D. Šťastný (Kotvan, Marušák) rozhodující sam. nájezd Bukarts - 12. Schaus, 37. Bárta (Nahodil), 52. Čáslava (Schaus, P. Hubáček), 58. J. Sýkora (Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 4534.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Škůrek (Roman Vlach, Laš), 58. Sundher (J. Galvas, Jaroměřský), 60. Roman Vlach (Laš) - 32. Indrák (Stach, D. Kubalík). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváků: 4344.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Picard (Jarůšek), 25. Picard (Čáp, Jarůšek), 60. Červený (Dragoun) - 33. M. Hanzl (J. Černý). Rozhodčí: Polák, Kika - J. Svoboda, Kotlík. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5497.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. J. Hruška (Štencel, Trška), 23. Brabenec (J. Káňa II), 62. J. Hruška - 43. Stloukal (Flek), 54. Vachovec (Gorčík, Skuhravý). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:7, navíc Mallet 5 min. a do konce utkání, M. Kvapil, Gulaši - Mullane všichni 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7351.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Žejdl (Jan Hanzlík), 20. Hyka (Lenc, Musil), 54. Orsava (Urban, Vampola). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:7, navíc Baranka (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3052.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme