Liberec ve velké bitvě porazil Plzeň, dostal se na čtvrté místo tabulky

V dohrávce prvního kola hokejové extraligy porazili Bílí Tygři Liberec Indiány z Plzně na svém ledě 2:1. Lepší vstup do zápasu však měli hosté, kteří se také hned ve druhé minutě dostali do vedení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva: Filip Pyrochta, Tomáš Svoboda, Roman Will

Zleva: Filip Pyrochta, Tomáš Svoboda, Roman Will | Zdroj: ČTK

Indiáni začali v Liberci pěkně zostra. A jejich aktivita se jim vyplatila. Po 61 vteřinách zápasu vstřelil úvodní gól utkání nejlepší střelec minulé sezony Dominik Kubalík. Tlak hostů dále pokračoval. Ve třetí minutě nařídili rozhodčí trestné střílení pro plzeňského útočníka Jana Schleisse. Ten však svůj nájezd neproměnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas mezi Libercem a Plzní hodnotí brankář Roman Will v rozhovoru s Davidem Nyčem.

Trenér domácích Filip Pešán na mizerný vstup svých svěřenců do utkání reagoval oddechovým časem, který si vzal na konci třetí minuty utkání. Tygrům to však zjevně pomohlo. Hra se postupně více vyrovnala a na konci první třetiny se povedlo Filipu Pyrochtovi vyrovnat. Pyrochta zaznamenal první extraligový gól při svém prvním extraligovém startu.

Ve druhé třetině se střídaly úseky hry, kdy měl jeden nebo druhý tým převahu nad svým soupeřem. Ve 27. minutě přihrál plzeňský Špaček zpoza brány na Bartoviče, jehož střelu nejprve tečoval a poté i do brány dorazil Mário Bližňák, který do Liberce přišel před sezonou právě z Plzně. 2:1 pro domácí.

Opatrná hra se hostům nevyplatila

Na konci druhé třetiny hráli Tygři dvě přesilové hry krátce po sobě, gól však vstřelit nedokázali. Oba týmy drželi svými skvělými zákroky jejich brankáři. Liberecký Roman Will si připsal 43 úspěšných zákroků, Matěj Machovský si jich připsal 24.

V poslední třetině mohli diváci vidět spíše taktickou bitvu mezi oběma týmy. Nikdo nechtěl udělat chybu. Plzeň v poslední minutě vyzkoušela také hru bez brankáře, vyrovnat se jí však nepodařilo. Liberec se díky vítězství posunul na čtvrté místo extraligové tabulky, Plzeň je stále 12.

„Já jsem hrozně rád, že jsme dneska vyhráli, protože já jsem z Plzně,“ říká brankář domácích Roman Will, který byl vyhlášen hráčem zápasu. „Bylo to hodně, hodně odmakaný. Je to nepříjemné dostat z první střely gól,“ potvrzuje mladý brankář. Po rychle inkasovaném gólu mu ale pomohlo chycené trestné střílení. „Každému dodá sebevědomí chycené trestné střílení,“ tvrdí Will.

Již v druhém zápase v řadě dostal v liberecké brance přednost Will před zkušenějším Jánem Lašákem. „Pro mě je důležité, abychom vyhrávali,“ říká Will o svém vztahu se zkušenějším kolegou. „Já mám s Jankem dobrý vztah. Viděl, že jsem přišel mladší, tak mi chce pomoct.“

Branky a nahrávky: 19. Pyrochta (J. Stránský, Jelínek), Bližňák (Bartovič, D. Špaček) – 2. Kubalík (Indrák, Čerešňák). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3690.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme