Liberec zvládl vstup do semifinále, baráži zatím kraluje Jihlava

Favorit zvládl vstup do semifinále hokejové extraligy. Liberec si v domácím prostředí poradil s Chomutovem a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání se chopil vedení. Úřadující šampion si po dvou třetinách vytvořil dvougólový náskok a inkasoval až v polovině posledních dvaceti minut. Baráž po dvou odehraných kolech vede Jihlava, která doma uspěla proti Pardubicím. Karlovy Vary vyrabovaly České Budějovice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílí Tygři Liberec (ilustrační foto)

Bílí Tygři Liberec (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Stejně jako v loňském případě, tak i letos vstoupil Liberec do semifinále hokejové extraligy úspěšně. V domácím prostředí porazil chomutovské Piráty 4:1. O triumf Bílých Tygrů se zasloužila především ofenzivní trojice Svačina, Lakatoš, Radivojevič. Tito tři jmenovaní zaznamenali po dvou kanadských bodech každý.

Obránce domácích Lukáš Derner naskočil ke svému šestistému utkání v kariéře nejvyšší soutěže a byl to právě on, kdo zařídil v úvodním dějství Liberci vedení. Chomutov nehrál špatně, ale dlouho se mu nedařilo překonat brankáře Lašáka.

Po obrátce navíc pykal za svou nedisciplinovanost, když se Petru Jelínkovi podařilo využít dvojnásobnou početní výhodu. Piráti nesložili zbraně, ale do hry se dostali až v polovině poslední třetiny zásluhou Koblasy.

Liberec si ale první bod v semifinále vzít nenechal. Na gól rychle odpověděl Svačina, který vrátil domácím dvoubrankové vedení po 46 sekundách. Ve hře bez brankáře pak hosté kapitulovali ještě jednou. „Jednalo se jen o první zápas, který nemusí nic znamenat. Ale určitě je lepší vést,“ prohlásil autor třetí liberecké trefy.

V sobotu ale dostanou druhou šanci, aby uhráli venkovní bod. Odveta na ledě prvního týmu základní části odstartuje v 17:20.

Souboje o záchranu rozhodovaly přesilovky

Hokejisté až nadmíru říkají, že přesilové hry rozhodují zápasy. Ve druhých barážových zápasech však tato slova platila bezezbytku. V Jihlavě a Českých Budějovicích bylo dohromady k vidění deset zásahů při nestandardním počtu hráčů na ledě.

Dukle se povedlo potvrdit zisk tří bodů z ledu Karlových Varů. Přetahovanou s Pardubicemi nakonec rozhodl až v prodloužení obranou zapomenutý útočník Filip Seman, který se pod výhru celku z Vysočiny podepsal hned třemi body.

První vítězství extraligistů zaznamenaly Karlovy Vary, které ani jednou na ledě Českých Budějovic neprohrávaly. Vítězství jim zařídil Fin Tuominen, který Motoru v průběhu sezony čelil ještě jako hráč Slavie Praha.

 
Baráž o hokejovou extraligu | 2. kolo
 TýmZVVPPPPSkóreB
1.HC Dukla Jihlava211008:65
2.HC Energie Karlovy Vary210017:73
3.ČEZ Motor České Budějovice210015:53
4.HC Dynamo Pardubice200116:81
 

Semifinále hokejové extraligy – 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Derner (Radivojevič), 24. P. Jelínek (Svačina, Radivojevič), 52. Svačina (Lakatoš), 60. Lakatoš (Mojžíš) – 51. Koblasa. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Liberec: Lašák – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, Radivojevič – Valský, Vantuch, Svačina – A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič. Trenér: Pešán.
Chomutov: J. Laco – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Mrázek – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Račuk, Lauko, Poletín. Trenér: V. Růžička st.

Baráž o hokejovou extraligu – 2. kolo:
HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice 4:3 po prodl. (2:1, 0:1, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 13. R. Hubáček (Kajínek), 15. Zeman (F. Seman, Kaláb), 41. F. Seman (Čachotský), 63. F. Seman (Kaláb) – 20. Tomášek, 34. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský), 57. Nahodil (M. Kaut, Čáslava). Rozhodčí: Hodek, Čech – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:2. Diváci: 6200 (vyprodáno).

Jihlava: Škarek – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, R. Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenér: Vlk.
Pardubice: M. Růžička – Schaus, Čáslava, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Zajíc, Panna, Ščotka – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, P. Hubáček – Bárta, Špirko, M. Kaut – Zadina, T. Kaut, Starý. Trenér: Holaň.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Fronk (Pavlin), 35. Fillman (Pajič, Chovan), 36. Fillman (Chovan, Pajič) – 4. Baránek (Dušek), 5. Mikulík (Flek, T. Rachůnek), 32. Gríger (Kindl), 52. Tuominen (Stloukal, Tomeček). Rozhodčí: Lacina, Hribik – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Č. Budějovice: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Rob, Fronk – Hřebejk, Vak, Vlček – Šulek, Škoda, Babka – Guman. Trenér: Stavjaňa.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme