Liberečtí hokejisté nabírají kondici v Krkonoších, trénují čtyřikrát denně

29. květen 2014

Mezi nejméně oblíbené činnosti profesionálních hokejistů patří soustředění během přípravy. Jedno takové teď zažívají ve Špindlerově Mlýně hokejisté libereckých Bílých Tygrů. Trénují čtyřikrát denně a řada hráčů se těší, až bude mít cyklistické galeje za sebou.

„Je to hrozné, už aby to skončilo. Kola a výběhy do kopců nejsou nic moc,“ přiznává s úsměvem útočník libereckých Bílých Tygrů Petr Jelínek. „Jsem zlomený jako indiánský šíp, ale hodně trenérů chce poznat charakter hráčů v krizových situacích,“ dodává brankář Ján Lašák.

Týden v kuse hráči absolvují ranní rozcvičku, dopolední i odpolední trénink a večer je čeká další cvičení. Podle trenérů se ale soustředění dá zvládnout:

„Cílem soustředění není hráče ztrhat, ale jeli jsme sem proto, že se tu hodně trénuje. Objem je velký, ale spíš bych řekl, že se únava kumuluje,“ vysvětluje kouč Pavel Hynek, že vyčerpání hokejistů pramení hlavně z četnosti tréninků.

„Tady jsme ještě neběhali, teď jezdíme do kopců. Nejdřív krátké úseky, potom delší a včera jsme jeli na Špindlerovu boudu. Bylo to delší a potkal nás déšť, takže složité podmínky,“ popisuje soustředění 25 hráčů Bílých Tygrů Petr Jelínek.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio