Hokejisté Litvínova porazili Boleslav, Karlovy Vary bodovaly na Spartě

Hokejisté Litvínova porazili v 17. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 3:0 a přiblížili se na pouhý bod vedoucímu Třinci. Podruhé za sebou získala tři body Slavia, když vyhrála v Plzni. Karlovy Vary překvapivě dotáhly utkání na Spartě až do prodloužení a formu nabírá Kometa, která vyhrála v Olomouci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví

Hokejisté Litvínova se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví | Zdroj: ČTK

Na západě Čech přitom góly padaly až ve třetí třetině. Do té doby kralovali na obou stranách výborní gólmani, hostující Furch a domácí Machovský.

Skóre otevřel kapitán Slavie Bednář, který využil přihrávku Stránského ve 47. minutě utkání. Za dvě minuty zvýšil na rozdíl dvou gólu ve vlastním oslabení Poletín.

Osm minut před závěrečnou sirénou zdramatizoval vývoj zápasu Lev, ale v poslední minutě pečetil výhru Slavie při plzeňské power play Doležal.

Východočeské derby zvládly lépe Pardubice

Stejný výsledek jako v Plzni se zrodil i v Litvínově. Na severu Čech se ale radovali domácí. A vývoj zápasu byl mnohem klidnější. Verva si během úvodních dvou třetin vypracovala třígólový náskok.

Hosté snížili až dvě minuty před koncem zápasu, když připravil Francouze o čisté konto Hyka. Litvínova tak i ve druhém vzájemném zápase v letošní sezoně nováčka z Mladé Boleslavi porazil.

Pardubice zaslouženě porazily ve východočeském derby Mountfield HK. Už v 8. minutě vedli o dva góly a na konci druhé třetiny zvyšoval svým druhým gólem v utkání Sýkora na 4:1.

Dvě minuty před koncem zápasu Šimánek snížil a hosté ještě odvolali brankáře. Power-play se jim ale nevyplatila, do odkryté branky se trefil Zohorna.

Zlín si připsal čtvrtou porážku v řadě

Brněnská Kometa v Olomouci sice dvakrát prohrávala, ale nakonec si odvezla tři body. O čtyři góly v olomoucké síti se rovným dílem rozdělili Ton a Němec. O oba góly domácích se postaral Herman.

Kometa vyhrála poslední tři zápasy a po nevydařeném začátku stoupá extraligovou tabulkou. Ziskem tří bodů se dostala už na 6. místo, Olomouc se drží na 10. příčce.

Stále se nedaří úřadujícímu mistru ze Zlína. Berani tentokrát prohráli na hřišti Bílých Tygrů Liberec a na předposlední Vítkovice ztrácí pět bodů. V Liberci prohráli zlínští o jeden gól a byla to jejich čtvrtá porážka v řadě.

Devět gólů viděli diváci v pražských Holešovicích. Karlovy Vary vedly na začátku druhé třetiny 2:0, ale pak inkasovaly během devíti minut čtyři góly a před poslední dvacetiminutovkou tak o dva góly prohrávaly.

Přesto dokázaly dotáhnout utkání do prodloužení, když se během úvodních třech minut třetí třetiny prosadili Heizer a Harant. Prodloužení ukončil hned v jeho první minutě domácí Buchtele.

17. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Lev (Simon, Mozík) - 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí). Rozhodčí: Šír, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4641.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Hübl (Lukeš), 29. Piroš (Trávníček, Francouz), 39. Hübl (Lukeš, Jánský) - 58. Hyka (Lenc, Málek). Rozhodčí: Pešina, Polák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5348.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield Hradec Králové 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Nahodil (Benák, Tybor), 8. Špaček (P. Sýkora), 37. P. Sýkora (T. Zohorna), 39. P. Sýkora (M. Špaček), 60. T. Zohorna (P. Sýkora) - 20. Dej (Dietz, Frühauf), 58. Šimánek (Slovák). Rozhodčí: Homola, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Cetkovský, Marcinko - Valcourt, Kopta všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 10.194.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Herman (Hrňa, Vyrůbalík), 20. Herman - 11. Ton (J. Hruška, Kempný), 25. V. Němec (Ton), 37. V. Němec (Dujsík, J. Hruška), 46. Ton (V. Němec, Kuboš). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Radivojevič (P. Jelínek), 4. Šimek (Bartek), 32. Radivojevič - 11. Köhler (Marušák, O. Horák), 48. Holík (F. Čech). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:4, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5981.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (0:1, 4:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. J. Straka (Kumstát), 36. Bahenský (Pech), 39. Kumstát (Pech), 40. Réway (Pech, J. Mikuš), 62. Buchtele (Réway) - 3. V. Tomeček (Šmach), 24. R. Hruška (Koblasa), 42. Heizer (D. Hruška, Redlihs), 44. Harant. Rozhodčí: R. Čech, Souček - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 3:4, navíc Réway (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4329.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme