Litvínov porazil Spartu po nájezdech, extraligu vede Mladá Boleslav

Teprve druhé vítězství si v šestém kole hokejové extraligy připsali úřadující mistři z Litvínova. Na domácím ledě otočili zápas se Spartou a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Mladá Boleslav se posunula do čela tabulky výhrou v Karlových Varech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Napínavý zápas Litvínova se Spartou rozhodly až samostatné nájezdy

Napínavý zápas Litvínova se Spartou rozhodly až samostatné nájezdy | Zdroj: ČTK

V repríze loňského extraligového semifinále šla do vedení hostující Sparta, když po necelé minutě druhé třetiny otevřel skóre Petr Kumstát.

Na další branky se čekalo až do třetí třetiny. Na vyrovnání Viktora Hübla zareagoval sparťan Daniel Přibyl. Radost ale rudým vydržela radost pouze dvě minuty do definitivního vyrovnání Jakuba Šrámka.

Za stavu 2:2 dospěl zápas k samostatným nájezdům, ve kterých byl jediným úspěšným exekutorem Viktor Hübl, který rozhodl o zisku druhé bodu pro Vervu.

V téměř souběžně hraném zápase Karlových Varů s Mladou Boleslaví bylo o výsledku jasno už po osmi minutách a dvou brankách Dominika Pacovského a jedné Tomáše Voráčka. Tříbrankový náskok si Středočeši hlídali až do konce a do čela soutěže se dostali po výhře 5:2.

 

Boleslavští nakonec zvítězili nad HC Energie Karlovy Vary 5:2. Dva přesné zásahy si připsal Dominik PACOVSKÝ, který byl...

Posted by BK Mladá Boleslav on 27. září 2015

Na čelo tabulky mohli pomýšlet i chomutovští Piráti, to by ošem nesměli dostat pět gólů v Olomouci. Hanákům v domácí hale pomohla přesná přesilovková střela Jiřího Řípy z levého křídla. Branku Marka Laše ze skrumáže před brankou sice musel zkoumat videorozhodčí, přesto zdvojnásobila olomoucké vedení.

Chomutovští střelci Růžička a Sklenář ve zbytku gólově bohatého utkání pouze odpovídali na domácí trefy Holce a Jergla. Olomouc zvítězila 5:2.

Liberečtí Bílí Tygři si vyšlápli na vicemistra z Třince a v pořadí soutěže se dostali před něj po výhře 2:1. Náskok domácím získal ve 13. minutě přesnou střelou Jonák, vítězný gól vsítil ve třetí třetině Michal Řepík. Liberecký brankář Ján Lašák přišel o čisté konto až 150 sekund před koncem po nenápadné střele Noska.

Svého soupeře předstihl také královéhradecký Mountfield, který vedl po 11 minutách nad Kometou už 2:0 a nakonec zvítězil 3:1. Poslední plánovaný zápas mezi Zlínem a Pardubicemi byl kvůli poruše na zlínském stadionu odložen.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. J. Tomeček (T. Rachůnek, Duda), 54. Bartek (Sičák, Bičánek) - 4. Pacovský (Žejdl, M. Látal), 6. Pacovský (Hyka, Urban), 8. Voráček (Stříteský), 15. Lenc (Trončinský, Žejdl), 40. Pabiška (Žejdl, Lenc). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3341.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Hübl (Lukeš, F. Pavlík), 51. Šrámek (Gerhát, Z. Sklenička), rozhodující sam. nájezd Hübl - 21. Kumstát (Čajkovský, Barinka), 49. Přibyl (J. Hlinka, Polášek). Rozhodčí: Mrva, Šindler - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:8, navíc Piskáček (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4895.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Jonák (Lakatoš, D. Špaček), 46. Řepík (Birner) - 58. Nosek (Polanský). Rozhodčí: Horák, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4591.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Řípa (Vodný, Eberle), 23. Laš (Kafka, Skrbek), 26. Holec (Skrbek), 48. Jergl, 50. Jergl (Valenta) - 29. V. Růžička ml. (Červenka, Redlihs), 56. Sklenář (Kämpf). Rozhodčí: Čech, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 4625.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnacak), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (T. Knotek, Bednář) - 42. H. Zohorna (Kováčik, L. Čermák). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 6058.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme