Litvínov si připsal sedmé vítězství v řadě. Hradec padl v prodloužení

Hokejisté Litvínova prodloužili vítěznou sérii na sedm zápasů. V předehrávce 32. kola extraligy si doma poradili s Hradcem Králové 3:2. V prodloužení se o vítěznou branku a dva body do tabulky postaral František Lukeš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínov dovedl zápas do prodloužení, v němž porazil Hradec 3:2

Litvínov dovedl zápas do prodloužení, v němž porazil Hradec 3:2 | Zdroj: ČTK

Na stadionu Ivana Hlinky v Litvínově neměli brankáři ze začátku moc práce, jelikož obě obrany pracovaly aktivně a snažily se zachytávat všechny pokusy soupeře. Navíc i přesnost dělala hokejistům problémy.

Do vedení se dostali ve třinácté minutě hráči Hradce po střele Jaroslava Bednáře od mantinelu. Pro domácího brankáře to byla těžká situace, jelikož měl zakrytý výhled.

Litvínov měl šanci vyrovnat v situaci dva na jednoho, ale hostující gólman Patrik Rybár ho vychytal lapačkou a následně zabránil ještě střele Ondřeje Jurčíka. V závěru třetiny ještě několikrát podržel svůj tým brankář Jaroslav Hübl.

Ve druhé části mohl k navýšení hostů na 2:0 pomoct domácí Zbyněk Sklenička. Jím tečovaný puk totiž trefil pouze tyčku vlastní brány.

Na druhé straně litoval neproměněné šance v oslabení Viktor Hübl, kterému daroval kotouč hostující brankář, ale kapitán domácích ho trefil pouze do zad. Zanedlouho se ale prosadil Hradec. O dvoubrankový náskok se postaral Stanislav Dietz, který skóroval pod víko.

Litvínovu se podařilo snížit po čtyřech minutách zásluhou Ondřeje Jurčíka. A minimálně jeden bod zajistil domácímu celku Tomáš Pavelka.

Využil pasivní obrany Hradce a dokázal vyrovnat dvě a půl minuty před koncem třetí dvacetiminutovky. Domácí nakonec ale brali dva body, jelikož se ujali kotouče v prodloužení a po třiadvaceti sekundách rozhodl o jejich výhře František Lukeš.

„Vývoj nevypadal dobře, prohrávali jsme o dvě branky. Řekl bych, že jsme dali dvě branky z takových nenápadných střel a tím jsme utkání srovnali. V prodloužení jsme krásnou akcí urvali další bod. Za to jsme nesmírně rádi,“ řekl trenér Litvínova Darek Stránský.

Plzeň s novým trenérem podlehla Vítkovicím 1:4Hokejovou Slavii trápí nedostatek hráčů v útoku. V roli tahouna může být KverkaVary po sedmi porážkách zvítězily, přestřílely Zlín. Hokejovou extraligu dál vede KometaHokejisty Plzně už nepovede Straka. Po porážce se Spartou byl odvolán

Předehrávka 32. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Jurčík, 58. T. Pavelka (Sörvik), 61. Lukeš (V. Hübl) - 13. Bednář (Dietz, Köhler), 32. Dietz (Jarůšek, Newton). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4235.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme