Litvínov začal přípravu bez loňských opor. Kocovina nebude, věří manažer

Hokejisté extraligového šampiona z Litvínova začali na ledě pilovat formu na další ročník nejvyšší soutěže. V něm už se Verva nebude moci spoléhat na několik strůjců senzačního triumfu. V mužstvu skončily opory Ručinský, Petružálek a Francouz a také trenér Hořava. Litvínovský generální manažer Robert Kysela je smířený s tím, že zlatá sezona se nejspíš opakovat nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Miloslav Hořava, posila extraligového mistra z Litvínova

Útočník Miloslav Hořava, posila extraligového mistra z Litvínova | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Mistrovské kocoviny se nebojím. Máme realizační tým, který to nepřipustí. Ale téměř s jistotou můžeme říct, že sezona bude horší. Teď jde o to, o kolik bude horší. Když budeme hrát do 10. místa a v klidu uděláme play-off, nemůžeme to považovat za kocovinu,“ přiznává Robert Kysela.

„Naše ambice se vracejí tam, kde byly před mistrovskou sezonou. Vybojovat play-off," vrací se do reality litvínovský generální manažer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud se Litvínovu nebude dařit, bude Robert Kysela přemlouvat Martina Ručinského k návratu, zjistil reportér ČRo David Kalvas

Verva utrpěla bolestné ztráty jak v hráčském kádru, tak i v trenérském štábu. Pryč je kondiční trenér Marián Voda a hlavně kouč Miloslav Hořava. „On kluky naučil bránit, přistupovat k hráči, odstupovat, hrát pozičně. Nahradit ho, to je jako když v Chelsea chtěli nahradit Mourinha," řekl na adresu Hořavy litvínovský šéf.

Nepotěšila ho ani zpráva, že hvězdnou kariéru ukončil klíčový útočník Martin Ručinský. „Odešel král. Růča byl nejen hráčskou oporou a lídrem. Když se ti zápas začne špatně vyvíjet, tak v okamžiku, kdy sedíš v kabině s Růčou, tak si mladý hráč podvědomě říká, je to dobrý.“

„Když jsem byl mladý, taky jsem si říkal, že Vláďa Růžička něco vymyslí. To jim teď bude chybět," uvědomuje si Robert Kysela a s úsměvem přiznává, že pokud se sezóna nebude vyvíjet podle litvínovských představ, Ručinského začne přemlouvat k návratu.

„Kdyby nám hořela koudel, určitě za ním půjdeme a zkusíme ho povolat. Myslím ale, že nám řekne: ‚Tak si tu koudel uhaste, já do toho nejdu.‘ Vypadnout na půl roku je problém, ale když se podívám na jeho tátu. Ten v 73 letech najezdí na kole 6 tisíc kilometrů ročně, takže Martin je ještě mladík," culí se Kysela.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme