Litvínov získal první titul, v Třinci vyhrál rozhodující zápas 2:0!

Hokejisté Litvínova se radují z prvního titulu v historii klubu! V rozhodujícím sedmém zápase vyhráli na ledě Třince 2:0, když oba góly vstřelil Lukeš. Vítězný dal šest minut před koncem zápasu, druhý do prázdné branky při power-play Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství v sedmém finálovém zápase a zisku mistrovského titulu

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství v sedmém finálovém zápase a zisku mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

Obě mužstva začala ofenzivně a od první minuty bylo na ledě živo. Třinec měl hned ve 2. minutě výhodu přesilové hry při vyloučení Ručinského a Francouz se poprvé vyznamenal.

Vyřešil několik ošemetných situací i jeden velký závar před brankou. Přesilovku ukončil ranou od modré Klepiš, ale puk skončil opět u litvínovského brankáře.

Další dvě početní výhody měli hosté, kterým se však příliš nedařilo. Nejblíže byl gól Lukeš, když nahodil puk na třineckou branku v době, kdy Hrubec neměl hokejku, ale ke smůle litvínovských trefil brankáře do nohy a od ní se puk odrazil mimo branku.

V závěru první třetiny najížděli Jánský s Hüblem na jednoho třineckého obránce, prvně jmenovaný zvolil místo přihrávku střelu, se kterou si Hrubec poradil. Na druhé straně chytil do lapačky Francouz tvrdou ránu Plíhala.

Ve druhé třetině měli hosté k dispozici další dvě početní výhody. Naložili s nimi ale špatně. Největší šance nevyužili Petružálek s Jánským. Petružálkovi vypíchl puk v poslední chvíli Doudera, Jánského vychytal Hrubec.

Na druhé straně měl hodně práce Francouz. Hned dvakrát si na něj nepřišel Klepiš a v největší šanci si poradil i proti Adamskému, kterého krásně uvolnil přihrávkou zpoza branky Polanský.

Ve třetí třetině se z prvního gólu radovali třinečtí, ale rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal. Hrňa dopravil puk za brankovou čáru nohou.

O vítězi hokejové extraligy se tak rozhodlo šest minut před koncem zápasu. Odražený puk se dostal k hostujícímu Lukešovi a ten bez přípravy prostřelil Hrubce.

V závěru se domácí pokusili vyrovnat v power-play, ale udělali chybu v rozehrávce a Lukeš po přihrávce Hübla definitivně rozhodl o držiteli mistrovské trofeje.

"Asi jsem teď nejšťastnější hokejista na světě. Vyhrál jsem olympiádu i mistrovství světa, ale tohle je něco mimořádného, protože je to v rodném městě. Jsem za všechny v Litvínově strašně rád, zasloužíme si to," zářil po utkání nejzkušenější z vítězného týmu Martin Ručinský.

HC Litvínov | Foto: Český rozhlas

Finále play off hokejové extraligy - 7. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 53. Lukeš, 60. Lukeš (Hübl, Petružálek). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Galvas - Irgl, Klepiš, Dravecký - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Ružička - Cienciala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Frolo, F. Pavlík, Z. Sklenička, Štindl, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Šrámek, Trávníček - Eberle, Jurčík, M. Hořava ml. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme