'Litvínovské Nagano' slavily tisíce fanoušků. Na hráče čekaly celou noc

Hokejisté Litvínova do města přivezli mistrovský pohár pro vítěze extraligy. Hokejové město si oslavy vítězství užívá vůbec poprvé ve své 56 let dlouhé historii. Před Zimním stadionem Ivana Hlinky čekalo asi 3000 nadšených fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovské hokejisty čekalo plné prostranství před stadionem

Litvínovské hokejisty čekalo plné prostranství před stadionem | Zdroj: ČTK

„Nic hezčího se nám nemohlo stát. Byl by hřích jít do práce. Stane se to jednou za život,“ překřikovali se litvínovští fanoušci po celonočních oslavách mistrovského titulu.

Jako první přijel na sever Čech realizační tým. „Je to krásné a úžasné pro fanoušky. Jsem rád, že pro ně mužstvo přivezlo titul,“ svěřil se trenér Radim Rulík mezi žádostmi o společnou fotografii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před Francouzem fanoušci padali na kolena, Ručinského líbali. I to viděl v Litvínově reportér ČRo David Kalvas

„Tolik lidí v pět ráno je nádhera, takové litvínovské Nagano. Když to bylo 0:0, říkal jsem, že to bude jak v Naganu. Že tam spadne nějaká šmudla a bude hotovo,“ vylíčil generální manažer Vervy Robert Kysela.

Čtvrt hodiny před sedmou hodinou ráno dorazili ti nejdůležitější. Autobus s hráči přijel ke Stadionu Ivana Hlinky, u kterého se mačkalo asi tři tisíce fanoušků, někteří stáli i na střechách pokladen. Střelec finále František Lukeš pomohl s vyvoláváním jména Ivana Hlinky.

Ivan Hlinka nám shora pomohl, věří litvínovští mistři Ručinský a Šlégr

Číst článek

„Spousta lidí mohla jít do práce, ale pořád tady čekala. Lidé jsou natěšení, fandí, je to bomba,“ těžko hledal slova Jiří Šlégr, který se dočkal titulu.

Slzy těžko skrýval i Martin Ručinský. „Čekali jsme na to strašně dlouho a dnes se to podařilo. Ať to oslaví celé město. Já pro nic jiného hokejově nežil. Chtěl jsem jen vyhrát pohár pro tohle město. Titul mu patří.“

HC Litvínov | Foto: Český rozhlas

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme