Litvínovští hokejisté si váží domácích vítězství nad Kometou. Byl to boj, shodují se

Hokejisté Litvínova splnili svůj dílčí cíl, který si stanovili pro extraligové semifinále s Kometou Brno. Vyhráli úvodní dva domácí zápasy. Jak ale sami přiznávají, na páteční vítězství 2:1 se hodně nadřeli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marin Ručinský vyváží puk z rohu kluziště. Ani 44letý veterán souboji u mantinelu v sérií nešetří

Marin Ručinský vyváží puk z rohu kluziště. Ani 44letý veterán souboji u mantinelu v sérií nešetří | Zdroj: ČTK

„Brno hrálo výborně, byl to boj o každý metr,“ vysekl poklonu houževnatému soupeři litvínovský útočník Robin Hanzl. A také jeho spoluhráč Kamil Piroš si umí vážit obou jednogólových vítězství na domácím ledě.

„Teď už hrají nejlepší čtyři mužstva, takže určitě teď nepřejedeme někoho 5:0. Takové výsledky, jako jsme uhráli s Brnem, nás posílí, ubojovali jsme to,“ chválil litvínovský tým Piroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Litvínovští vedou nad Kometou 2:0 na zápasy. Série se teď přesouvá do Brna

Hokejisté často říkávají, že o vítězném utkání není dobré přemýšlet déle než do půlnoci. Pak už je tématem číslo jedna to, co čeká příště, tedy dva semifinálové duely hrané v Brně.

„Jedeme tam s hlavou vztyčenou. Odehráli jsme doma dva dobré zápasy, máme dvě vítězství. Uvidíme, jak se série vyvine v Brně,“ poznamenal Robin Hanzl. Také Jakub Petružálek, autor jednoho z pátečních litvínovských gólů, zkusil trošku předběhnout kalendář.

„V Brně to bude o hodně těžší. Doma jsou strašně silní, diváci je poženou. Počítáme s tím, že série bude na sedm zápasů. Když skončí v kratší době, jedině dobře. Jsem ale obrovsky rád, že jsme neztratili domácí neporazitelnost,“ liboval si Jakub Petružálek.

Trochu optimismu se teď brněnským hráčům snaží dodat jejich trenér Kýhos. „V obou zápasech jsme prokázali kvalitu, doma se připravíme a doufám, že jim to vrátíme,“ věří.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme