Lukáš Krajíček se upsal Třinci do konce sezóny

V poslední době žilo tuzemské hokejové dění zejména kauzou neoprávněných startů hráčů Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna. I proto trochu zanikla zpráva, že obránce Lukáš Krajíček zůstane v Třinci až do konce sezóny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Werk Arena Třinec

Werk Arena Třinec | Foto: HC Oceláři Třinec

Za normálních okolností by se této skutečnosti určitě dostalo mnohem větší pozornosti. Reprezentační obránce přišel do extraligy jako jediný rovnou z NHL, kde si v červnu dokonce zahrál v dresu Philadelphie finále Stanley Cupu proti Chicagu.

I proto se jeho třinecká anabáze zdála být ještě během Karjala Cupu jako krátkodobá. Jenže pak přišel zápas s Litvínovem a ač to asi tušil jen málokdo, výsledek 10:1 nebyl pro Třinec hlavní událostí onoho dne.

„Na utkání byl agent pan Maršoun a myslím, že už před zápasem a během dne se dolaďovaly možnosti, že by tady mohl Lukáš zůstat,“ loví ve vzpomínkách třinecký trenér Břetislav Kopřiva. Podle slov hráčského agenta Pavla Maršouna, nešlo o nic mimořádného, ale o dopředu dojednaný postup obou stran.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krajíček v Třinci do konce sezony

„Třinec měl takový požadavek, že až budeme mít konkrétní nabídku z Ruska, abychom ji ještě zvážili. To jsme udělali a třinecké vedení se k tomu postavilo velice dobře. Nebylo to ani tak o financích, ale o samotném přístupu k hráči a o celkové atmosféře v klubu.“

Angažmá v Atlantu Mytišči bylo na spadnutí

O Krajíčka se tou dobou totiž začal vážně zajímat Atlant Mytišči v čele s trenérem Milošem Říhou. Vše došlo dokonce tak daleko, že obránce, který ve svých sedmadvaceti letech zažívá extraligovou premiéru, byl v Rusku ne jednou nohou, ale už téměř oběma.

„Bylo to období před podpisem smlouvy s Atlantem, přestup už byl domluvený předem, dělala se víza a kontrakt se měl podepsat po příletu do Ruska. Všechno se ale ještě zvážilo,“ přibližuje bod zlomu, po kterém řekl Lukáš Krajíček nakonec Atlantu ne, zatímco Třinci ano, Pavel Maršoun.

A jeho slova doplňuje i sám medailista ze světového šampionátu z Rigy z před čtyř let. „Prostě to padlo, nedohodli jsme se. Nebyl jsem spokojený s podmínkami a tak jsem se domluvil v Třinci.“ Zda klub z předměstí Moskvy na poslední chvíli změnil podmínky připravovaného kontraktu anebo se vedení Ocelářů podařil mimořádný manažerský výkon, to už jsou detaily do kterých se nikdo ze zúčastněných příliš nehrne.

Tedy ani trenér Břetislav Kopřiva, sám Lukáš Krajíček, či jeho agent Pavel Šaršoun. „Já jsem u jednání nebyl, ale dotáhlo se to ke spokojenosti a jsme za to rádi,“ pochvaloval si Břetislav Kopřiva. „Teď už je to za mnou a chci se soustředit na zápasy Třince, dohrát sezonu tady a dosáhnou na co nejlepší výsledek,“ řekl Lukáš Krajíček.

„Tím,že jsme potom měli na výběr z nějaké finanční nabídky a z podmínek, co jsou v Třinci, tak se Lukáš rozhodl po dvanácti letech strávených v Americe dohrát sezonu doma. Je tady spokojený, má blízko rodinu a to rozhodlo,“ dodal agent Pavel Šaršoun.

Pro Tipsport extraligu a její fanoušky je to jenom dobře. Vždyť kdy se naposledy mezi mantinely proháněl hráč, který ještě před necelým půlrokem hrál finále Stanley Cupu?

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme