Má charakter velmi podobný kapitánům, tvrdí o Hronkovi ředitel skautingu

Pouze čtyři čeští hokejisté zaujali manažery při letošním draftu NHL – Hájek, Hronek, Budík a Helt. A to si St. Louis vybralo litvínovského útočníka Helta jako vůbec posledního možného hokejistu. To je jedna z nejhorších bilancí českého hokeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Osmnáctiletý odchovanec Komety Libor Hájek se po sezóně v kanadské nižší soutěži v Saskatoonu zamlouval semifinalistovi Stanley Cupu Tampě Bay, která si ho při draftu nechtěla nechat utéct.

„Sledovali jsme Libora dva roky. Zvažovali jsme, jestli ho nevzít už v prvním kole draftu. Když jsme viděli, že je stále k mání i v druhém kole, snažili jsme se k němu nějak probojovat. Nakonec myslím, že výměna hráče za možnost dřívější volby byla nejlepší cestou, jak ho získat.“

Komentoval generální manažer Tampy Steve Yzerman pro klubový web důvod, proč před volbou Hájka musel vyměnit jiného obránce. Dalšího Čecha, královéhradeckého Filipa Hronka, si vybral ve druhém kole Detroit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pouze čtyři čeští hráči zaujali v draftu NHL

„Všem v organizaci se líbí. Je vysoký, soutěživý s dobrým charakterem. Až je to možná hloupé říkat, ale má charakter velmi podobný kapitánům. Opravdu mnohem více, než normálně vidíme u hráčů z Evropy,“ prohlásil na webu Detroitu ředitel skautingu pro Evropu Hakan Andersson.

Jinak ale čeští hokejisté po dvou slibných ročnících vyklidili pozice, nedostalo se například na syna Roberta Reichela Kristiana, nebo libereckého mistra Dominika Lakatoše.

Vyhlížení českého hráče v prvním kole draftu navíc může být podle současných předpokladů marné i v příštím roce. Tím posledním tak minimálně prozatím zůstává Pavel Zacha z roku 2015.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme