Majitel hokejové Floridy je blízko postu tajemníka armády USA. Třeba přivede na zápas Trumpa, říká obránce Kindl

Hokejový obránce Jakub Kindl byl v průběhu minulé sezony po letech strávených v Detroitu vytrejdován na Floridu. Na jihu USA si sice může užívat sluníčko, ale ani tady nemá místo v sestavě úplně jisté. Takřka třicetiletý borec se tím ale zbytečně netrápí, a jak přiznává v rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu, snaží si užívat každý zápas v NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Floridy Jakub Kindl (vlevo)

Hokejista Floridy Jakub Kindl (vlevo) | Zdroj: ČTK

Jak byste ohodnotil zápas proti Buffalu? Vítězství na nájezdy poté, co jste ještě čtyři minuty před koncem základní hrací doby prohrávali, a navíc jste byl u toho, když se Jaromír Jágr dostal na druhé místo historických tabulek…

Myslím, že jsme začali výborně. Pak jsme sice prohrávali, ale nakonec jsme našli cestu, jak vyhrát. Byl to samozřejmě emotivní zápas jak pro Jaromíra, tak pro Luonga, který se ve statistikách gólmanů dostal na páté místo, když srovnal rekord Sawchuka. Jarda dneska tři body, čímž srovnal Messiera, což je neskutečné.

Z vašeho pohledu je letošní sezona jako na houpačce. Začínal jste na farmě, pak jste byl povolán do hlavního týmu, ale ani tady nemáte místo jisté. Jak to prožíváte?

Není to pro mě první taková zkušenost. Něčím jsem si už prošel, takže jdu den ode dne a zápas od zápasu. Není to pro mě žádná novinka.

Po sezoně vám skončí smlouva. Jste odhodlám bojovat za každou cenu o smlouvu v NHL, nebo přemýšlíte i o jiných možnostech?

Ještě mi není ani třicet let, třicítka mi teprve klepe na záda. Ale nesleduji to, protože si to tady snažím užívat. Může to být moje poslední sezona, ale taky ještě můžu odehrát dalších pět, takže záleží, jak se bude dařit týmu a od toho se budeme odrážet v létě.

Budoucí prezident Spojených států Donald Trump nominoval vlastníka vašeho týmu, kterým je podnikatel Vincent Viola, na post generálního tajemníka armády Spojených států. Řeší se tato novinka v kabině Panthers?

Přejeme Vinniemu všechno nejlepší. Pro tuhle organizaci udělal hrozně moc a pořád dělá. Je to ale zajímavé. Třeba k nám na zápas přivede Trumpa, aby se na nás podíval.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme